Putin'e büyük şok! Ukrayna, Rusya'nın Karadeniz Filosunu füzelerle vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Ukrayna, Rusya'ya yönelik son dönemdeki en büyük saldırılarından birini gerçekleştirdi. Ukrayna ordusu, Kırım yarımadasında bulunan Rusya'nın Karadeniz Filosu karargahını seyir füzeleriyle hedef aldı.

Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmalar bütün şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna ordusu, Batılı ülkelerin de desteğiyle başlattığı karşı taarruzu sürdürürken, Rusya’ya ait kritik hedeflere füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılarına devam ediyor.

Kiev güçlerinin dünyanın en gelişmiş hava savunma sistemlerine sahip ülkelerinden Rusya’ya yönelik son saldırısı, Moskova’da büyük şok ve şaşkınlığa neden oldu. Ukrayna ordusu, Rusya’nın Kırım’ın Sivastopol şehrinde bulunan Karadeniz Filosu’nun karargahını vurdu.

Putin'e büyük şok! Ukrayna, Rusya'nın Karadeniz Filosunu füzelerle vurdu

RUSYA’NIN KARADENİZDEKİ KALBİNE SALDIRI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin 2014 yılında Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ı yeniden özgürleştireceğiz demeçlerinin basında yankılandığı bir dönemde gerçekleşen saldırıda, karargâhın büyük hasar aldığı bildiriliyor. Kırım’daki en büyük şehir olan Sivastopol’da bulunan karargâhın birden fazla füzeyle hedef alındığı aktarılırken, sosyal medyaya yansıyan görüntülerde binanın büyük hasar aldığı görülüyor.

Kırım’ı 2014 yılında hukuksuz bir şekilde ilhak eden Rusya’nın atadığı Sivastapol valisi Mikhail Razvozhayev, saldırıyı doğrularken, bina dışında herhangi bir can kaybının yaşanmadığını ifade etti. Razvozhayev, karargâh binasında ölü ya da yaralı hakkında ise bilgi vermedi. Vali, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada ikinci bir saldırı olabileceğini belirterek, vatandaşların evlerinden çıkmamasını istedi.

Putin'e büyük şok! Ukrayna, Rusya'nın Karadeniz Filosunu füzelerle vurdu

STORM SHADOW İLE VURULDU

Rusya’yı hedef alan saldırının İngiltere ve Fransa tarafından Ukrayna’ya tedarik edilen Storm Shadow olarak da bilinen SCALP-EG uzun menzilli seyir füzesiyle gerçekleştirildiği bildirildi. 450 kilogram patlayıcı taşıyan füzenin menzilinin 500 kilometre olduğu ifade ediliyor.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, karargâh binasına 2 adet füzenin isabet ettiği görülüyor.

UKRAYNA: DAHA FAZLASI İÇİN SÖZ VERDİK

Ukrayna resmi olarak saldırının sorumluluğunu henüz üstlenmezken, sosyal medyada hedef olan karargâh binasının dumanlar içindeki videosunu paylaşan Ukrayna ordusunda Korgenaral olarak görev yapan Mykola Oleschuk, “Daha fazlası için söz verdik” ifadesini kullanarak dolaylı olarak sorumluluk üstlendi.

https://twitter.com/i/status/1705178642920141119

BÖLGEYE ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ

Sosyal medyaya yansıyan saldırı sonrasını ait görüntülerde, karargâhtan yoğun bir duman yükseldiği dikkat çekiyor. Rusya devlet haber ajansı TASS, saldırının gerçekleştiği bölgeye çok sayıda ambulansın sevk edildiğini bildirirken, Rus ordusunun çok ciddi can kaybı yaşadığı iddia ediliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, Ukrayna tarafından ateşlenen 5 seyir füzesinin hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü duyurdu. Bakanlık, karargâh binasındaki hasarın direkt füzeden mi yoksa füzelere ait enkazlar nedeniyle mi oluştuğuna açıklık getirmedi.

Putin'e büyük şok! Ukrayna, Rusya'nın Karadeniz Filosunu füzelerle vurdu

BAHMUT’U KURTARMA PLANI

Ukrayna’nın oldukça büyük etkiye neden olan saldırısı dünya basınında son dakika haberi olarak duyurulurken, Zelenski de ABD’deki temaslarına devam ediyor. Zelenski, saldırılarına devam edeceklerini ifade etti. Bakhmut'u Rus işgalinden kurtarma yönünde söz verdiğini belirten Zelenski, "İki şehri daha işgalden kurtaracağımızı düşünüyorum. Çok kapsamlı bir planımız var ancak şehirlerin izimlerini size açıklayamam" dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...