Biden, Zelenski'nin yanında Rusya'ya meydan okudu! Ukrayna, ABD Abrams tanklarını kullanacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Biden, Zelenski'nin yanında Rusya'ya meydan okudu! Ukrayna, ABD Abrams tanklarını kullanacak

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşme sonrasında düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Biden, Kiev'e 325 milyon dolarlık yeni askeri destek paketini açıklarken, "Önümüzdeki hafta ilk ABD Abrams tankları Ukrayna'ya teslim edilecek." dedi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ABD’de önemli temaslarda bulunuyor. Zelenski’nin en büyük askeri ve finansman destekçisi konumundaki Washington’da daha fazla yardım amacıyla gerçekleştirildiği ifade edilen gezisine eşi Olena Zelenska'ya da eşlik ediyor.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap ettikten sonra ABD’li yetkililerle baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçen Zelenski, Beyaz Saray’da Başkan Joe Biden ve eşi Jill Biden tarafından karşılandı. Görüşme sonrasında kameraların karşısına geçen Zelenksi ve Biden açıklamalarda bulundu.

UKRAYNA HALKINA ÖVGÜ

Ukrayna halkının gösterdiği cesareti öven Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna ve NATO'yu yıkabileceğine dair görüşlerinde yanıldığını söyledi. Biden, müttefikler ve ortaklarıyla birlikte ABD'nin, Ukrayna'ya topraklarını geri alması için askeri desteğin yanı sıra insani yardım sağlamaya devam edeceğini vurguladı.

Ukrayna'nın egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı duyan, adil ve kalıcı bir barışı destekledikleri mesajını yineleyen Biden, Rusya'nın barışa engel olduğunu ve istese savaşı bugün bitirebileceğini kaydetti. Biden, bunun yerine Rusya'nın, İran ve Kuzey Kore'den daha fazla silah almanın peşinde olduğunu savundu.

Biden, Zelenski'nin yanında Rusya'ya meydan okudu! Ukrayna, ABD Abrams tanklarını kullanacak

UKRAYNA'YA 325 MİLYON DOLARLIK ASKERİ YARDIM

ABD'nin Ukrayna'ya 325 milyon dolarlık yeni askeri yardımını duyuran Biden, paketin daha fazla mühimmat ve ekipman içerdiğini bildirdi. Biden, "Önümüzdeki hafta ilk ABD Abrams tankları Ukrayna'ya teslim edilecek." dedi.

Ukrayna'nın hava savunma yeteneklerini de güçlendirmeye odaklandıklarını söyleyen Biden, bu kapsamda ilave ekipman sağlayacaklarından bahsetti. Ukrayna'nın geleceği kapsamında reform ve finansman desteği de sağlayacaklarını anlatan Biden, bu ülkenin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

ZELENSKİ HAVA SAVUNMASI İÇİN DESTEK İSTEDİ

Zelenski de ABD'ye yardımlarından dolayı teşekkür ederek, verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ukrayna'nın savunma yeteneklerinin geliştirilmesi, kış döneminde hava savunma yeteneklerinin güçlendirilmesi ve tahıl ihracatı gibi konularda belirli adımlar üzerinde anlaştıklarını bildiren Zelenski, barış formülü üzerinde de çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...