Putin'in sağ kolu Kadirov zehirlendi! Çeçen lideri komaya sokan doktoru diri diri gömdüler

Düzenleyen: / Kaynak: Obozrevatel
- Güncelleme:
Putin'in sağ kolu Kadirov zehirlendi! Çeçen lideri komaya sokan doktoru diri diri gömdüler

DÜNYA Haberleri  / Obozrevatel

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'un sağlık durumuyla ilgili dikkat çeken iddialar bulunuyor. Kadirov'un doktoru tarafından zehirlendiği ve durumu fark eden Çeçen liderin doktoru diri diri gömdüğü iddia ediliyor. Ukrayna İstihbaratı da söz konusu haberleri doğrulayarak Kadirov'un durumunun kötü olduğunu bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın müttefiki ve Çeçenistan’ın Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’un sağlık durumuyla ilgili son dakika haberleri dolaşıma girdi. Haberlere göre, Kadirov’un çok ciddi bir rahatsızlık geçirdiği ve komaya girdiği iddia ediliyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü (GUR) Sözcüsü Andrey Yusov da iddiaları destekleyecek açıklamalarda bulundu. Ukrayna merkezli Obozrevatel haber sitesine yaptığı açıklamada, “Kadirov’un durumuyla ilgili bilgiyi medikal ve politik çevreler tarafından doğrulandı” ifadesini kullandı. Yusov, Çeçen liderin durumunun yaralanmadan kaynaklanmadığının da altını çizdi.

GUR sözcüsü Yusov, Kadirov’un uzun süredir sağlık problemleri yaşadığını ve bu durumun aldığı yaralardan kaynaklanmadığını belirterek, detayların netleşmesi gerektiğini söyledi. Yusov, “Kadirov’un sağlık problemleri sistematik ve daha da kötüleşti” dedi. Obozrevatel, ‘Putin’in askeri’ olarak da bilinen Kadirov’un sağlık durumuyla ilgili ilk iddiaları da ortaya atan haber sitesi olmuştu. Site, “Savaş suçlusu Kadirov’un ağır hasta olduğuna ilişkin bir bilgi bulunuyor ve durumunun da daha da ağırlaştığı ifade ediliyor” demişti.

DOKTORU KADİROV’U ZEHİRLEDİ

Sosyal medyaya yansıyan iddialara göre ise Kadirov, kendisini tedavi eden özel doktoru tarafından zehirlendi. Kadirov’un sağlık durumunun kötüleşmesinden sorumlu tuttuğu doktorunu “diri diri gömdürdüğü” de iddialar arasında yer alıyor. Çeçen liderin, bir süre sonra komaya girdiği ve hala komada olduğu belirtiliyor.

Rusya kaynaklı haberlere göre Kadirov'un tedavi amacıyla Moskova'ya gittiği bir süre kaldıktan sonra Çeçenistan'a geri döndüğü bildirildi. Çeçenistan'dan Kadirov'un durumuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Putin'in sağ kolu Kadirov zehirlendi! Çeçen lideri komaya sokan doktoru diri diri gömdüler

PUTİN’İN EN YAKIN İSİMLERİNDEN

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra bağımsızlık hareketinin oldukça canlı olduğu Çeçenistan’da Ramazan Kadirov iktidarı ele geçirmeden önce çok ciddi çatışmalar yaşandı. Binlerce Çeçen’in hayatını kaybettiği ve binlercesinin de sürgün edildiği Çeçenistan’ın üçüncü Devlet Başkanı olarak göreve geldi. Kadirov, göreve geldikten sonra Putin ile sıkı ilişkiler geliştirdi. Öyle ki, bir noktadan sonra Putin’in en önemli destekçileri arasında gösterilmeye başlandı.

UKRAYNA’YA BİRLİK GÖNDERDİ

Kadirov, oldukça iyi eğitilmiş ve donatılmış askeri gücünü Putin’in emriyle Ukrayna’ya göndererek ve Wagner lideri Yevgeni Prigojin’in yapmadığını yaparak: Çeçen birliklerin Rusya Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalamasına izin vermişti. Kadirov, binlerce insanın hayatını kaybettiği Bahmut’a Çeçen birliklerin gönderildiğini gururlu bir şekilde ifade etmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Obozrevatel
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet Başsoy16 Eylül 2023 15:43

Kadirov hakettigini buldu.kendi milleti zehirlemistir,iyiden yapmışlar

Sonraki Haber Yükleniyor...