Gazze işgali, kirli planın ilk adımı! Dertleri Akdeniz

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Gazze işgali, kirli planın ilk adımı! Dertleri Akdeniz

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Müstafi Tümamiral Yaycı, Orta Doğu’yu dizayn çabasının Gazze ile sınırlı kalmayacağını söyledi. Yaycı “Örtülü hedef, tehdit olarak gördükleri Türkiye... Bizi, Antalya Körfezi’ne hapsetmek için Akdeniz’e indiler. İsrail’in amacı Türkiye ile kara komşusu olmak” dedi.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Orta Doğu’yu dizayn etme hayali, Gazze’den başladı. ABD ve İngiltere, en güçlü uçak gemilerini İsrail’e destek için Akdeniz’e gönderdi. 6. Filo’dan destek unsurları da sıcak bölgeye hareket etti. Bölgesel savaş kapıdayken, sahadaki tabloyu ülkesi için tehdit gören Rusya lideri Putin “Gözümüz Akdeniz’de, o gemiler füzelerimizin menzilinde” diyerek gerilimi yükseltti. Barış için devreye giren Ankara, gelişmeleri yakından takip ediyor. Gazetemize konuşan Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı büyük plana dikkat çekti. Yaycı, yaşananların ani gelişme olmadığını, ABD, İngiltere gibi küresel güçleri askeri olarak Orta Doğu’ya çekme planı dahilinde önceden kurgulandığını öne sürdü. Olayları Suriye, Irak, Yunanistan gibi çevre ülkelerdeki hareketlilik dahilinde okumak gerektiğini kaydeden Yaycı, “Projeyi, Gazze ve Filistin ile sınırlandırmak büyük yanılgı olur. Bu planda örtülü hedef Türkiye’dir. Bizi Akdeniz’de sindirmek, Irak, Suriye gibi sıcak cephelerde köşeye sıkıştırmak istiyorlar” dedi.

Mavi Vatan doktrininin mimarı Cihat Yaycı, egemen aktörlerin Orta Doğu için hazırladıkları haritayı tatbik etmeye başladığını belirterek İsrail’in saldırı ve katliamların bu jeopolitik konumlandırmanın ve yeniden dizaynın saha yansıması olduğunu söyledi. Yaycı, şunları kaydetti:
Gazze’de yaşananları öncesinden okumak şart. Biz öncelikle Suriye’den gelen ve PKK kamplarında eğitilen teröristlerin İçişleri Bakanlığı önünde terör eylemini doğru anlamak zorundayız. Buna mukabil sorumluların eğitilip yönlendirildiği Suriye’nin kuzeyindeki PKK/YPG kamplarına düzenlendiğimiz hava harekâtı esnasında bir SİHA’mız, ABD F-16 uçağı tarafından bilerek, isteyerek ve kasten düşürüldü. NATO’nun geçmişinde görülmeyen bu olay çok büyük bir skandal olarak tarihe geçti.

BİZİ ANTALYA KÖRFEZİ’NE HAPSETMEK İSTİYORLAR

Gazze’de başlayan gerilime ABD’nin verdiği ilk tepki olaylarla hiçbir ilgisi olmamasına rağmen Akdeniz’e iki uçak gemisini göndermek oldu. Sanki Doğu Akdeniz’de başka yer yokmuş gibi bu savaş gemisini de Türkiye’yi Antalya Körfezi’ne hapsetme niyetinin çok açık bir göstergesi olarak Sevilla haritasındaki Türkiye-Yunanistan sözde sınırı üzerinde konumlandırıldı. Bununla birlikte seçilen yerin Abdülhamid Han sondaj gemimizin göz mesafesi uzaklığında olması da bir diğer önemli ayrıntı. Bu rastgele bir tercih değil. Yapılan şey uluslararası ilişkiler literatüründe Deniz Kuvvetleri gemilerinin diplomatik mesaj verme yöntemi olan Gambot diplomasisinin bir örneğidir. Böylece ABD Türkiye’ye gözdağı verirken Sevilla Üniversitesi haritası sınırını da belirlediğini göstererek Yunanistan’a cesaret vermiştir.

ANKARA’YI ÖNCELİKLİ TEHDİT GÖRÜYORLAR

Cihat Yaycı, ABD Başkanı Joe Biden’ın, Türkiye’nin Suriye’deki faaliyetleri için “ABD ulusal güvenliğine olağanüstü bir tehdit” ifadelerini kullandığını hatırlatarak şöyle devam etti:  ABD tarihinde hiçbir başkan, bir NATO üyesi devleti tehdit olarak nitelememiştir. Diğer yandan Gazze’deki olaylar patlayınca ABD Başkanı ve Dışişleri Bakanı bölgeye gelip görüşmeler yaptı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile böyle bir görüşme olmadı. ABD’nin bölgeye getirdiği uçak gemisi grupları ile bölgede hava hâkimiyetini tesis etme amacı taşıyor. Olayın Gazze-Filistin’den ziyade Türkiye’nin PKK/YPG ye karşı yapacağı hava harekâtlarını engelleme girişimi olduğu da ortada. Diğer ifadeyle PKK/YPG daha da güçlendirilip Türkiye’ye yönelik terör eylemleri yapma kapasitesi artırılacak. Bütün bunlar birlikte değerlendirildiğinde Türkiye’nin öncelikli tehdit olarak algılandığı ve hedef olarak görüldüğü tartışmasız bir gerçek olarak önümüzde.

AMAÇLARI AKDENİZ GAZINA ÇÖKMEK

Cihat Yaycı, ABD ve İsrail’in Akdeniz’de Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’a ait hidrokarbon zenginliğini yutmak, gasbetmek istediğini vurguladı. İsrail ve destekçilerini durduracak tek gücün onların ekonomilerini felç etmek olduğunu dile getiren Yaycı, İslam İş Birliği Teşkilatının da bu doğrultuda kınamadan öte somut adımlar atmasını istedi.

ORTA DOĞU'YU YENİDEN DİZAY ETMEK İSTİYORLAR

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, bölgenin yeniden dizayn edilmesi sürecinde, Hindistan Orta Doğu Koridoru’nun (IMEC) hayata geçirilmesi için İsrail ve ABD kontrolünde alanlar oluşturulması ve Çin’in Avrupa ve Orta Doğu ile ticari ilişkilerinin engellenmesinin de hedeflendiğini söyledi, Yaycı, şunları kaydetti: İsrail’in Gazze’yi işgal etmenin yanı sıra Lübnan, Suriye ve hatta Ürdün’den toprak alarak büyümeyi de hedeflemektedir. İsrail, bu bölgeleri işgal ile birlikte hem ülkesini büyütecek hem de bu ülkelerin Mavi Vatanlarındaki zengin kaynaklara sahip olacaktır. Bütün bunların yanında en önemli tehdit İsrail’in kendisine saldırı yapıldığı gerekçesiyle Suriye’nin güneyindeki bir kısım toprakları işgal ederek Suriye’nin doğusunda kuzeyden güneye uzanan PKK/YPG’nin kontrol ettiği alanda birleşmesi durumudur. Suriye savaşının ilk döneminde bu hat Türkiye sınırına paralel olarak çekildi. Türk kara operasyonları ile plan çöktü. İsrail ve müttefikleri planı revize ederek Davut Koridoru adı verilen işgal hattını güneyden bir defa daha çizdi. İsrail’in arzımevut (vadedilmiş topraklar) idealini merkez alan plan, her hâlükârda İsrail’i doğrudan Türkiye’nin komşusu kılmayı esas alıyor. ABD’nin bu amaç doğrultusunda İsrail’i büyütme, bölgedeki devletleri sindirme ve vekâlet savaşları için kullandığı örgütleri güçlendirerek Orta Doğu’yu yeniden dizayn etme stratejisi var. Tam da bu noktada kendileri için en büyük tehdit olarak Türkiye’yi görüyorlar.

İsrail’in Tevrat öğretilerine göre savaştığına dikkat çeken müstafi Tümamiral Yaycı “Bundan sonra da Suriye ve Lübnan’dan toprak kopartacaklar. Ardından Mısır ve Suudi Arabistan da tehlikede. Türkiye de bu tehlikeye dâhil’’ diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...