Ramazanın ilk günü İsrail zulmü! Gazze'ye yoğun saldırı, çok sayıda ölü var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ramazanın ilk günü İsrail zulmü! Gazze'ye yoğun saldırı, çok sayıda ölü var

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ordusu, ramazan ayının ilk gününde de saldırılarını sürdürdü. Batı Şeria'ya baskınlar düzenledi, mülteci kamplarına zarar verdi. Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ise çok sayıda Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı bombardıman ve uzun zamandır devam eden Batı Şeria'daki saldırıları ramazanın ilk gününde de devam ediyor.

ASKERİ ARAÇLARLA KENTE BASKIN

Batı Şeria'yı hedef alan İsrail ordusu, 25'ten fazla askeri araç ve 4 askeri buldozerle Tulkerim kentine baskın düzenledi. Kent merkezinin altyapısına zarar veren İsrail güçleri, El-Alimi Kavşağı yakınındaki bir caddeyi de kazdı.

İsrail askerleri kentin doğusundaki Nur Şems Mülteci Kampı'na yönelirken, buldozerler de kampın batı girişindeki Şehit Seyf Ebu Lebed Kavşağı çevresine iki günde ikinci kez zarar verdi.

Baskına karşı çıkan Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çatışmalar çıktı, bölgeden şiddetli patlama sesleri yükseldi.

İsrail askerleri, 7 Şubat'ta öldürdükleri Filistinli Mutasım el-Ali'ye ait oto yıkama işletmesini de yıktı.

FİLİSTİNLİLERLE ÇATIŞTILAR

Nur Şems'teki birçok mahallede altyapıya zarar veren ve 5 saatin ardından buradan çekilen İsrail askerleri, daha sonra Tulkerim Mülteci Kampı'na baskın düzenledi.

Nablus Caddesi'nde konuşlanan İsrail askerleri birçok mahallede altyapıya zarar verdi, baskına karşı çıkan Filistinlilerle çatıştı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana 7 bin 505 Filistinli gözaltına alındı, İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 424 Filistinli hayatını kaybetti.

Ramazanın ilk günü İsrail zulmü! Gazze'ye yoğun saldırı, çok sayıda ölü var - 1. Resim

GAZZE'YE SALDIRI! ÇOK SAYIDA FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail güçleri, büyük bir insani felakete yol açtığı Gazze'ye saldırılarına 157'nci gününde de devam etti. Ramazanın ilk gününde İsrail ordusu gece boyu hava, kara ve denizden başta Han Yunus ve Zeytun Mahallesi olmak üzere çeşitli noktalara yoğun saldırılar düzenledi.

İsrail savaş uçaklarının Zeytun Mahallesi'nde bir evi bombalaması sonucu ölen ve yaralananlar oldu. Refah kentinin doğusunda da bir ev hedef alındı, saldırıda ölü ve yaralılar olduğu aktarıldı.

İsrail topçuları Han Yunus'un doğusunu hedef alırken, savaş uçakları da Gazze'nin Es-Sabra Mahallesi'nde birçok evi bombaladı. Saldırıda çoğu kadın ve çocuk çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Öte yandan sağlık ekipleri, Gazze'nin Tel el-Heva Mahallesi'nde hedef alınan Filistinli 'Aşur' ailesine ait evin enkazından aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişinin cansız bedenini çıkardı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...