Resmi açıklamanın 5 katı! Hindistan'da koronavirüsten ölenlerin gerçek sayısı 1,6 milyon

Düzenleyen:
Resmi açıklamanın 5 katı! Hindistan'da koronavirüsten ölenlerin gerçek sayısı 1,6 milyon

DÜNYA Haberleri

New York Times gazetesi, yaptığı araştırmada koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan Hindistan'da salgına bağlı ölüm sayısının resmi açıklanandan en az 5 kat fazla olduğunu belirtti.

Hindistan’da geçen hafta koronavirüsten bir günde 4.529 kişi öldü. Bu, dünyada bir ülkede salgın süresince 24 saat içinde meydana gelen en yüksek ölüm olarak kayıtlara geçti. Ülkede şimdiye kadar salgında ölenlerin sayısı da 310.000 olarak açıklandı. New York Times gazetesindeki analistler, gerçek rakamın bunun iki katı olduğunu ifade etti. Onlarca uzmandan görüş alan gazete, daha muhtemel senaryonun ise ülkede Covid-19’dan ölenlerin sayısının 1,6 milyon olduğunu bildirdi.

EN KÖTÜ SENARYODA ÖLÜ SAYISI 4,2 MİLYON

En kötü senaryoda ise ölü sayısı 4,2 milyon olarak ifade ediliyor. Uzmanlar, gerçek rakamların daha yüksek olmasına, ülkede hastalarla ilgili düzgün bir kayıt sisteminin olmaması ve yaygın şekilde test yapılmamasının yol açtığını dile getiriyor.

HASTANELER DOLU OLDUĞU İÇİN ÖLÜMLER EVDE GERÇEKLEŞİYOR

Emory Üniversitesi’nden bulaşıcı hastalıklar uzmanı Kayoko Shioda, hastaneler tıka basa hastalarla dolu olduğu için Covid’den çoğu ölümün evde gerçekleştiğini, bunların da resmi kayıtlara geçmediğini ifade etti. Shioda’ya göre ülkede gerçek ölüm sebebini tespit edecek laboratuvarlar da eksik. Dünya Sağlık Örgütü de geçen hafta dünyada koronavirüsten ölenlerin sayısının açıklanandan 2-3 kat fazla olabileceğini bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...