Rus ve Ukrayna ordularına kötü haber! Çin, İHA satışına sınırlama getirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rus ve Ukrayna ordularına kötü haber! Çin, İHA satışına sınırlama getirdi

DÜNYA Haberleri

Çin, Rusya ve Ukrayna savaşında yoğun bir şekilde kullanılmasını gerekçe göstererek uzun menzilli sivil insansız hava aracı (İHA) ihracatına sınırlama getirildiğini duyurdu. İHA'ların "barışçıl olmayan amaçlarla" kullanılmasını engelleyecek ihracat denetimlerinin başlayacağını duyurdu.

Çin, internet üzerinden de kolayca alınabilen sivil insansız hava araçlarının (İHA) ihracatına sınırlama getirdi. Pekin yönetimi, sınırlama için Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı işaret ederek, askeri amaçla kullanılma riskini azaltmak için adım atıldığını belirtti.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping hükümeti, Ukrayna savaşında her iki tarafın da Çin yapımı İHA'ları keşif ve olası saldırılar için kullandığına ilişkin haberler sonrasında İHA ihracatına sınırlama kararı aldı.

Çin Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, İHA'ların "barışçıl olmayan amaçlarla" kullanılmasını engelleyecek ihracat denetimlerinin, salı günü başlayacağı belirtilirken, sınırlamaların içeriğine ilişkin detay verilmedi.

Dünyanın ve Çin'in önde gelen İHA geliştiricisi DJI, Nisan 2022'de, İHA'larının savaşta kullanılmasını engellemek için Rusya ve Ukrayna'daki faaliyetlerini durduracaklarını bildirmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...