Rusya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne nota verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Rusya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne nota verdi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rusya, bir Rus gazetecinin gözaltına alınması ve bir Rus diplomatın yaralanması nedeniyle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) nota verdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, GKRY’nin "Moskova Büyükelçisi" Kipros Yorgalis’in Bakanlığa çağrıldığı bildirildi. Açıklamaya göre, GKRY’de “Rossiyskaya Gazeta” muhabiri Alexander Gasyuk’un gözaltına alınması ve Rusya’nın GKRY Büyükelçiliği’nde çalışan bir diplomatın güvenlik güçlerince yaralanması hadiseleri nedeniyle Yorgalis’e Rusya’nın notası iletildi.

"SERBEST BIRAKIP ÖZÜR DİLEYİN"

Yorgalis’e Rus gazetecinin derhal serbest bırakılması ve yaşanan olaya ilişkin resmi özür beklendiği belirtildi.

"BATILI İSTİHBARATIN PARMAĞI VAR"

Açıklamada, "Bu provokasyonun organize edilmesinde Batılı istihbarat teşkilatlarının parmağı olduğuna inanmak için nedenler bulunmaktadır." ifadesi kullanıldı.

GÖZATLINA ALINIRKEN YARALANDI

Alexander Gasyuk perşembe günü evinin yakınlarında güç kullanılarak gözaltına alındı. Kolundan yaralanan muhabir hastanede tedavi altına alındı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...