Rusya kimyasal tesisi vurdu! Yüzleri eriten nitrik asit gökyüzünü kapladı

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
Rusya kimyasal tesisi vurdu! Yüzleri eriten nitrik asit gökyüzünü kapladı

DÜNYA Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Rusya’nın Severodonetsk'teki nitrik asit tankına yaptığı saldırı sonrası gökyüzü turuncuya büründü. Tesiste meydana gelen patlama sonrası gökyüzünü turuncu dumanlar kapladı. Yetkililer halka dışarı çıkmayın çağrısı yaptı.

Rusya-Ukrayna savaşındaki korkunç anlar kameralara yansıdı. Rusya’nın kilit olarak hedeflediği şehirlerden Severodonetsk’teki nitrik asit depolama tesisini vurması sonucu gökyüzünü halk arasında kezzap olarak bilinen nitrik asit bulutu kapladı.

Tesis vurulduktan sonra saatlerce şehri turuncu dumanlar kapladı. Yetkililer patlamadan sonra zehirli dumanlar konusunda insanları evden çıkmamaları yönünde uyardı.

Yetklililer nitrik asitin cilde teması halinde ciddi yanıklara ve yara izine solunumunun ise akciğerlerde ödeme neden olabileceği konusunda uyardı.

ZELENSKİY SALDIRIYI ‘DELİLİK’ OLARAK TANIMLADI

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Rus birliklerinin Severodonetsk'teki nitrik asit tankına yaptığı saldırıyı konusunda açıklama yaptı Rus birliklerinin önemli bir doğu kentinin ele geçirilmesini tamamlamak için bir kimyasal tesise saldırmasından  ve saldırıyı ‘delilik’ olarak yorumladı.

Rus kuvvetleri Severodonetsk'teki nitrik asit tankına saldırdı ve yerel vali insanları içeride kalmaları konusunda uyardı.

Zelensky, yaptığı konuşmada, "Severodonetsk'te büyük ölçeklikimyasal üretimin varlığı göz önüne alındığında, Rus ordusunun kör hava bombalaması da dahil olmak üzere orada yaptığı saldırılar sadece delilik" dedi.

Severodonetsk savaşı son günlerde hem Ukrayna hem de Rus taraflarında ağır kayıplarla daha da yoğunlaştı.

ZELENSKİY: 200 BİNDEN FAZLA ÇOCUK KAÇIRILDI

Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yeni bir açıklamada bulundu. Devlet Başkanı Zelenskiy açıklamasında, “Rusya, hem yetişkinleri hem de çocukları zorla götürüyor. Bu, Rusya'nın en iğrenç savaş suçlarından biridir. Rusya, savaşın başından bu yana yetimhanede kalan ve ebeveynlerinden ayırdığı toplamda 200 binden fazla Ukraynalı çocuğu kaçırdı” ifadelerini kullandı.

'BU SUÇ POLİTİKASININ AMACI UKRAYNA'YI UNUTTURMAK' 

Devlet Başkanı Zelenskiy yaptığı açıklamada, “Rusya, bu çocukları yerlerinden ediyor ve onları özellikle uzak bölgelere yerleştiriyor. Bu suç politikasının amacı sadece insanları kaçırmak değil, kaçırdığı insanlara Ukrayna'yı unutturmak ve geri dönmelerine engel olmak" dedi.

Öte yandan, Zelenskiy, "İşgalcilerin saldırıları sonucu savaşından başından bu yana 689 çocuk yaralandı. Bu rakam sadece tespit edebildiklerimiz. Şu anda işgal edilen bölgelerden gelen tüm verilere henüz sahip değiliz” açıklamasında bulundu.

 


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...