Rusya Ukrayna’nın kalbini vurdu: Kiev’de patlama sesleri yükseliyor

- Güncelleme:
Rusya Ukrayna’nın kalbini vurdu: Kiev’de patlama sesleri yükseliyor

DÜNYA Haberleri

Rusya Ukrayna’nın başkenti Kiev’i füzeyle vurdu. Hava saldırısında 30’dan fazla füze fırlatıldığını açıklayan Ukraynalı yetkililer vatandaşlara sığınaklarda kalın çağrısında bulundu. Saldırılarda bir binaya füze isabet etmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Rusya bir kez daha Ukrayna’nın başkenti Kiev’i vurdu. Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy Ignat, Rus savaş uçaklarının ülkesine 30'dan fazla füze fırlattığını açıkladı. Ignat, Rusya'nın Murmansk bölgesinden 6 kadar Tu-95 savaş uçağının havalandığını ve ülkesine füzeler fırlattığını kaydetti.

SIĞINAKLARDA KALIN ÇAĞRISI

Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko resmi Telegram hesabından yaptığı paylaşımda halka sığınaklarda kalma çağrısında bulunarak, “Holosiivskyi semtinde bir binaya füze isabet etmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı” ifadelerini kullandı.

FÜZELER HAVADA VURULDU

Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak ise sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, Rusların attığı ilk füzelerin havada vurulduğunu belirtti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...