Rusya’nın restine karşı Polonya, Litvanya ve Estonya'dan, petrole tavan fiyat uygulamasına destek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya’nın restine karşı Polonya, Litvanya ve Estonya'dan, petrole tavan fiyat uygulamasına destek

DÜNYA Haberleri

Rusya’dan deniz yoluyla taşınan petrole 60 dolar tavan fiyat uygulamasında yeni gelişme yaşandı. Rusya kararla ilgili petrol satmayız dese de Polonya, Litvanya ve Estonya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanları kararı desteklerini açıkladı. 

Rusya petrole tavan fiyat uygulanmasıyla ilgili "Petrolümüze tavan fiyat uygulayan ülke ve şirketlere petrol satmayız” diyerek rest çekmişti. Ancak Avrupa Birliği ülkeleri kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirten ortak açıklamada bulundu. Polonya, Litvanya ve Estonya'nın söz konusu kararı uzun müzakereler sunucu aldıklarını belirtikleri açıklamada her 2 ayda bir tavan fiyatın gözden geçirileceğinin altı çizildi. 
Kararla Rus petrolüne uygulanan yaptırımların etkinlik kazanacağına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanması kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Teklifimiz üzerine getirilen tavan fiyat, her 2 ayda bir gözden geçirilecek. Rusya'nın petrol satışlarından elde ettiği karı tamamen durdurmak için daha fazla çalışacağımızın altını çiziyoruz."

RUSYA’NIN SALDIRGANLIĞINA KARŞI 

Açıklamada, tavan fiyat uygulamasının Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına karşı atılmış adımlardan yalnızca biri olduğu vurgulanarak, Moskova'nın dondurulan varlıklarını kullanmak da dahil diğer seçeneklerin değerlendirilerek Kiev'e desteğin sürmesi gerektiğinin altı çizildi.
AB ülkeleri, 2 Aralık'ta Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanmasında anlaşmaya varmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...