Savaşın yıldönümü öncesinde Biden'dan Kiev'e sürpriz ziyaret: Putin'e meydan okudu!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Savaşın yıldönümü öncesinde Biden'dan Kiev'e sürpriz ziyaret: Putin'e meydan okudu!

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşının yıldönümünün hemen öncesinde Kiev'i sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ukrayna lideri Zelenski ile bir araya gelen Biden, Kiev'de yaptığı konuşmada Ukrayna'ya mesaj vererek, 'Ne kadar sürerse sürsün, (Rusya'ya karşı özgürlük) uğruna savaşmaya değer' dedi.

Biden, Rusya-Ukrayna savaşının yıl dönümünün hemen öncesinde Kiev’i ziyaret ederek Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi. ABD Başkanı Biden, Kiev'de yaptığı konuşmada dikkat çeken mesajlar verdi. "Ne kadar sürerse sürsün, Rusya'ya karşı özgürlük uğruna savaşmaya değer" diyen Biden'ın Ukrayna bayrağı renklerinde tercih ettiği kravat ise dikkat çekti.

"UĞRUNA SAVAŞMAYA DEĞER"

ABD Başkanı Biden, Kiev'de yaptığı konuşmada Ukrayna'ya mesaj vererek, "Ne kadar sürerse sürsün, (Rusya'ya karşı özgürlük) uğruna savaşmaya değer. Bu hafta Ukrayna hükümetine, vatandaşların temel hizmetlerini sağlamaya yardımcı olmak için hemen kullanabileceği milyarlarca dolar bütçe desteği vereceğiz" dedi.

Savaşın yıldönümü öncesinde Biden'dan Kiev'e sürpriz ziyaret: Putin'e meydan okudu!
Zelenskiy çifti, ABD Başkanı Biden'ı birlikte karşıladı.

SİRENLER ÇALDI

Ukrayna medyasına göre, Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile Aziz Michael Kilisesi'nde bir araya geldi. Biden ve Zelenskiy, kiliseden birlikte çıkarken şehirde aynı anda sirenler çaldı. Biden'ın Ukrayna bayrağı renklerinde tercih ettiği kravat ise dikkat çekti.ZELENSKI: ÇOK ÖNEMLİ BİR DESTEKZelenski ise "Biden, Kiev'e hoş geldiniz. Sizin ziyaretiniz bütün Ukraynalılar için çok önemli destek göstergesidir. Bugünkü görüşmeler çok verimli, çok önemli ve çok belirleyiciydi. Sonuçları kesinlikle savaş alanını etkileyecektir." ifadelerini kullandı.

Savaşın yıldönümü öncesinde Biden'dan Kiev'e sürpriz ziyaret: Putin'e meydan okudu!
Görüşmenin en dikkat çeken ayrıntılarından biri de Biden'ın Ukrayna renklerini taşıyan kravat takması oldu.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR

Yerel medyaya göre, Biden, Zelenski ile Mihayilov Meydanı'nda savaşta ölenlerin anısına saygı duruşunda bulundu.Her iki lider, Ukrayna Devlet Başkanlığına ait Mariyinskiy Sarayı'nda bir araya gelirken Biden'ı, Zelenski ve eşi Olena Zelenska birlikte karşıladı.

(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...