SDG’nin kurucularından Sipan Hamo: İsrail'e rağmen yeni sayfa açıldı
Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) fesih kararı sonrası gazetemize konuşan Sipan Hamo “Başta İsrail olmak üzere bazı güçler süreci provoke etmeye çalışıyor. Zor bir süreç bizi bekliyor ancak hep birlikte başaracağız” dedi
“Terörsüz Türkiye” sürecinin başarılı bir şekilde devam etmesinin ardından PKK’nın uzantısı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) de kendini feshettiğini duyurdu. Dünya, SDG’nin tasfiye kararını ilk defa 16 Ağustos’ta gazetemiz Türkiye’den öğrenmişti. YPG’nin kurucularından Berhudan’ın “Yakında fesih kararını duyuracağız” sözlerinin ardından örgüt önceki gece resmen tasfiye kararını ilan etti.
SDG'nin Kobani sorumlusu Berhudan ile Suriye'de görüştük: Silahları gömdük YPG'yi feshediyoruz
"ŞAM ARTIK HEPİMİZİN ORTAK BAŞKENTİ"
Kürt unsurlarının Suriye devleti ile askerî, güvenlik ve idari entegrasyonunu tamamlaması ve ardından gelen fesih süreci İsrail’i rahatsız etti. Gazetemize konuşan SDG’nin kurucularından Sipan Hamo üzerlerine düşeni yaptıklarını belirterek bundan sonra sorumluluğun siyasilerde olduğunu kaydetti. Bölgede büyük kırılmaların yaşandığını ifade eden Hamo “Kürtleri potansiyel askerî güç olarak kullanmak isteyen ve başka planlar yapanlar kaybetti. Türk, Arap, Kürt tüm bölge halkları kazandı. Şimdi bu barış ikliminde kardeşliği büyütme zamanı. Evet, en zor aşamayı geçtik ancak bundan sonra da zorluklar var. Şam artık hepimizin ortak başkenti. Bu sebeple devletin yapısı ve etnik, dinî, kültürel farklılıklara bakışı sürecin geleceği adına hayati rol oynayacak” dedi.
İsrail'den ağır tahrik! Sınırımıza 55 kilometre uzaklıktaki havalimanını vurdu
“GEÇMİŞTEN DERS ALDIK”
Başta İsrail olmak üzere bölgesel hesapları bozulan odakların da boş durmayacağını söyleyen Hamo “Bu barış ortamını bozmak, yeni fay hatları üretmek adına yeni taktikler deneyecekleri kesin. Ama bizler geçmiş yanlışlardan ders alarak geleceğimizi barış ve kardeşlik temelinde inşa etmeye mecburuz. İşte bu sebeple yeni bir sayfa açtık. Ortak vatanımız Suriye artık çok daha güçlü. Bu birliktelik sadece Suriye açısından değil; bütün Orta Doğu denkleminde önem arz ediyor. Samimi ve güvene dayalı bir düzlemde ilerlersek başarımızı, zaferimizi kimse çalamaz. Şam yönetimi ve Ankara’nın entegrasyona giden bu süreçte cesur ve samimi davrandığını söyleyebilirim. Biz de onlara aynı şekilde mukabele ettik” diye konuştu.

