Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Seçimi kazanır kazanmaz Trump'a meydan okudu: Grönland'ın ilhakı kabul edilemez

Seçimi kazanır kazanmaz Trump'a meydan okudu: Grönland'ın ilhakı kabul edilemez
Fotoğraf Başlığı Seçimi kazanir kazanmaz Trump'a meydan okudu: Grönland'in ilhaki kabul edilemez

Grönland'da seçimleri kazanan Demokraatit (Demokratlar) Partisi lideri Jens-Frederik Nielsen, ABD Başkanı Donald Trump'a meydan okudu. Nielsen Ada'nın ilhak edileceğine yönelik ifadelerinin "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Kaydet
a- | +A

ABD Başkanı Donald Trump’ın Grönland’ı ABD’ye katılmaya davet eden ve adanın kontrolünü alma isteğini yineleyen açıklamalarına Grönland'da seçimleri kazanan Demokraatit (Demokratlar) Partisi lideri Jens-Frederik Nielsen'den meydan okuma geldi.

BAKMADAN GEÇME
Trump
HABER

Trump'ın federal sağlık kurumu adayı Mehmet Öz, Senato karşısında

ABD Başkanı Trump'ın Grönland'ın ilhak edileceğine yönelik sözlerinin "kabul edilemez" olduğunu belirten Nielsen, "Trump'ın açıklaması bu gibi durumlarda birlik olmamız gerektiğini bir kez daha gösteriyor." ifadesini kullandı.

Nielsen, partisinin "birlik ruhu" taşıyan bir hükümet kurmak için diğer partilerle görüşmelere başlayacağını belirterek, ABD ile ilişkilerde pragmatik bir yaklaşımın önemine dikkati çekti.

Seçimi kazanmasının ardından Sky News'e konuşan Nielsen, "Biz ne ABD'li ne de Danimarkalı olmak istiyoruz. Biz Grönlandlı olmak istiyoruz. Gelecekte kendi bağımsızlığımızı isteriz. Ülkemizi de onun (Trump) umutlarıyla değil, kendi başımıza inşa etmek isteriz." ifadelerini kullanmıştı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.