Servis bekleyen işçiler heyelana kapıldı! 45 yaralı, onlarca kayıp var

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Servis bekleyen işçiler heyelana kapıldı! 45 yaralı, onlarca kayıp var

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Filipinler'de uzun süredir etkili olan şiddetli sağanak, dün toprak kaymasına neden oldu. İşçiler servis beklerken meydana gelen heyelanda 45 kişi yaralandı, 41 kişiden ise haber alınamıyor.

Filipinler yaklaşık 10 gündür şiddetli sağanakla mücadele ediyor. Özellikle Davao de Oro bölgesinde etkisini hissettiren sağanaklar, heyelana neden oldu. Bir madencilik firması çalışanlarının servis beklediği sırada meydana gelen heyelanda 3'ü ağır 45 kişi yaralanırken, 41 kişiden haber alınamadığı bildirildi.

ASKERLER ARAMA-KURTARMA İÇİN BÖLGEDE

Yerel saatle 19.30 sıralarında meydana gelen afetin ardından açıklamada bulunan Doğu Mindanao Komutanlığı Sözcüsü Albay Rosa Maria Manuel, askerlerin diğer ekiplerle birlikte arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Servis bekleyen işçiler heyelana kapıldı! 45 yaralı, onlarca kayıp var

EN AZ 17 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Bölgede en az 3 otobüsün ve bazı yapıların toprağa gömüldüğünü öğrenilirken, Filipinler ordusunun yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarına hükümete bağlı ekiplerin ve özel kurtarma ekiplerinin de destek verdiği duyuruldu.

Öte yandan Filipinler'de etkisini sürdüren şiddetli sağanak yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında en az 17 kişi hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...