Şifre paylaşma dönemi sona eriyor: Netflix, her profil başına ücret alacak

Düzenleyen:
Şifre paylaşma dönemi sona eriyor: Netflix, her profil başına ücret alacak

DÜNYA Haberleri

Popüler video akış hizmeti Netflix, birçok kullanıcısını üzen bir karar alıyor. Tek bir hesapla dört kişiye kadar profil açma dönemi sona erecek. Yani aynı hanede olmayıp, şifre paylaşma dönemi sona eriyor. Çünkü platform, profil başına ayrı ücret alacak.

Netflix, yaygın olarak kullanılan hesabı hane dışındaki kişilerle paylaşma uygulamasına ek bir ödeme getirebileceğini açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, haneler arasında hesap paylaşımının, şirketin üyeleri için "mükemmel yeni TV ve filmlere yatırım yapma" becerisini olumsuz etkilediği belirtildi. Şifresini evinin dışındaki kişilerle paylaşmak isteyen kullanıcıların biraz daha fazla ödeme yapması için yeni yöntemler araştırdıklarını açıkladı. 

Şirket ilk testlerini Şili, Kosta Rika ve Peru'da önümüzdeki birkaç hafta içinde başlatacak. Bu ülkelerdeki Netflix müşterileri, Şili'de 2,380 CLP, Kosta Rika'da 2,99 dolar ve Peru'da 7,9 PEN aylık ücret karşılığında hesaplarına fazladan iki üye ekleyebilecek. Netflix ücretinin Kosta Rika'da aylık 8,99 ila 15,99 dolar arasında olduğunu belirtelim.

Netflix şu anda Temel, Standart ve Premium planları sunuyor. Şu anda Türkiye'de üyelik hizmetleri 26.99 TL ile 54.99 TL arasında. Milyonlarca kullanıcısı bulunan şirket, bu yeni ek ödeme özelliğini tüm dünyada kullanıma sunmadan önce üç küçük ülkede test ederek faydasını ve zararlarını görmek istiyor. Bununla birlikte, Netflix, akış kalitesine göre ücret alan tek video akış servisi. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...