Güney Kore basını: SİHA teknolojisini Türkiye'den öğreneceğiz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Güney Kore basını: SİHA teknolojisini Türkiye'den öğreneceğiz

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Koreli mevkidaşı Yoon'a "Savunma alanındaki ortaklığı geliştirmeliyiz" dedi. Asya ülkesinin, Türkiye'nin SİHA tecrübesinden ve uzmanlığından yararlanacağı ifade edildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye ve Güney Kore, askeri alanda yeni ortaklıklar kurmanın sinyalini verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bulunuyor.

TOPLANTININ ANA MADDELERİNDEN BİRİ DE SAVUNMA

Erdoğan, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile görüştü. Ele alınan konular arasında savunma iş birliği de vardı.

Görüşmenin ayrıntılarını anlatan ve Seul yönetiminden beklentileri ifade eden Güney Kore basınından The Korea Times, iki ülkenin, insansız hava araçları ve zırhlı araçlar noktasında savunma sanayi ortaklığı kurmanın yollarını aradığını yazdı.

ORTAKLIK, SİHA'LARI KAPSAYACAK ŞEKİLDE GENİŞLETİLMELİ

Erdoğan ve Yoon'un, savunma sanayisinde insansız hava araçları, askeri nakliye uçakları ve diğer silahlara odaklanan ortaklıkları genişletmenin yollarını görüştüğü ifade edildi. Haberde, "Erdoğan ortaklığın özellikle SİHA, askeri uçak ve zırhlı araçları kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini söyledi." notu dikkat çekti.

'TÜRKİYE'NİN UZMANLIĞI' YORUMU DİKKAT ÇEKTİ

Güney Kore'nin, Türkiye'nin bu alandaki deneyim ve uzmanlığına dayanarak SİHA teknolojisini ve işletme becerilerini öğrenmesinin beklendiği ifade edildi.

Söz konusu Asya ülkesinin SİHA alanında henüz başlangıç aşamasında olduğu, Türkiye dahil müttefik ülkelerle ortaklık yoluyla operasyonel yeteneklerin artırılmasının hedeflendiğine dikkat çekildi.

Toplantıda Türkiye'nin, Bayraktar TB2'yi geliştiren savunma şirketi Baykar'a ev sahipliği yaptığı da anımsatıldı. TB2'lerin, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından Rusya'ya karşı kullanıldığı ve uluslararası düzeyde beğeni topladığıda vurgulandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...