Son 49 yılın rekoru kırıldı! Moğolistan'ın yüzde 80'i karla kaplandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Moğolistan’da 1975 yılından bu yana en şiddetli kar yağışı kayıtlara geçti.

Moğolistan şiddetli kar yağışı ile mücadele ediyor. Ulusal Meteoroloji ve Çevre İzleme Ajansı, bu kış Moğolistan'da 1975 yılından bu yana en şiddetli kar yağışının görüldüğünü açıkladı.

Hava durumu izleme ajansının yaptığı açıklamada, Asya ülkesindeki ortalama kar yağışının bu kış şu ana kadar 9,6 mm'ye ulaştığı belirtildi.

Ajansa göre, Moğolistan'ın hemen hemen tüm illeri bu kış yoğun kar yağışı ve sık sık kar fırtınası nedeniyle aşırı hava koşulları yaşadı ve ülkenin yüzde 80'inden fazlası karla kaplandı.

Pazartesi itibarıyla Moğolistan'da bu kış aşırı hava koşullarının neden olduğu hayvan ölümlerinin sayısı ise 667 bin 841'e yükseldi.

Dünyadaki son göçebe ülkelerden biri olan Moğolistan, sık sık kuvvetli rüzgarlar, kar ve toz fırtınalarının yaşandığı sert bir karasal iklime sahiptir.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...