Son dakika: Afganistan'ı deprem vurdu: En az 320 ölü!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son dakika haberi: Taliban'ın yönetimi devraldığı Afganistan'da büyük bir deprem meydana geldi. BM'den yapılan açıklamaya göre şu an kadar 320 kişinin öldü.

Orta Asya ülkesi Afganistan depremle sarsıldı...  Herat eyaletinde meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında meydana gelen artçı depremler nedeniyle şu ana kadar 320 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişinin ise yaralandığı belirtildi.

ÇOK SAYIDA KAYIP VAR

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamada, yaralananların sayısı konusunda net bir rakam belirtilmezken, kayıp ihbarlarının çoğunun Zindajan ilçesinden geldiği ifade edildi. Depremden etkilenen bölgelerde kurtarma operasyonlarının devam ettiği ve yaklaşık bin 200 ailenin hâlâ enkaz altında olduğu bildirildi.

TALİBAN YARDIM TALEP ETTİ

Öte yandan deprem sonrasında evleri yıkılan yüzlerce mağdur şu ana kadar yardım kuruluşlarından ya da Taliban'dan herhangi bir yardım alamadıklarını söylerken, Taliban, mağdurlara yardım sağlanması konusunda ülkelerden işbirliği talep etti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...