SON DAKİKA HABERİ: Stoltenberg: Putin tehlikeli bir söylem kullanıyor

Düzenleyen:
SON DAKİKA HABERİ: Stoltenberg: Putin tehlikeli bir söylem kullanıyor

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ulusa sesleniş konuşmasında kısmi seferberlik ilan etmesinin yankıları sürüyor… NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattı işgal girişimi 7 aydır devam ediyor. "Putin, Ukrayna konusunda yanlış hesap yaptı. Putin büyük bir hata yaptı." diyen Stoltenberg, "Putin'in açıklamaları savaşın onun planladığı gibi gitmediğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, "Putin'in nükleer söylemi tehlikeli ve sorumsuz. Nükleer savaşı kazanamaz." dedi ve şöyle devam etti:

"NATO Putin gibi tehlikeli, sorumsuz nükleer söyleme girmeyecek. NATO, Putin ile mücadele için uzun bir sürece hazırlanmalı. NATO, Moskova'nın nükleer silah kullanımı ile ilgili yanlış anlaşılma olup olmadığından emin olacak."

NATO müttefiklerinin Ukrayna'ya eşi görülmemiş destek verdiğinin alını çizen NATO Genel Sekreteri, "Rus ordusundaysa teçhizat, komuta ve kontrol yetersiz. Ukrayna savaşının müzakere masasında sona ereceğini umut ediyorum. Ama Kiev'in kabul edilebilir bir sonuca ulaşması lazım." dedi.

ZELENSKİY: BATI PUTİN’İN ŞANTAJINA KANMASIN

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Rusya'nın nükleer silah kullanacağına inanmıyorum. Batı Putin'in şantajına kanmasın." açıklamasını yapmıştı.

PUTİN’DEN SEFERBERLİK İLANI

Rusya’da bugün itibarıyla kısmi seferberlik ilan edilmişti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, kısmi seferberlik kapsamında toplam 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını söylemişti.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...