Son dakika! İsrail, savaş alanını genişletti! Savaş uçakları Şam ve Halep havalimanlarını bombaladı...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Son dakika! İsrail, savaş alanını genişletti! Savaş uçakları Şam ve Halep havalimanlarını bombaladı...

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dakika! İsrail savaş uçakları, Suriye'nin Şam ve Halep havalimanlarına saldırı gerçekleştirdiği bildirildi. Suriye devlet televizyonu, uçakların saldırısı sonrasında havalimanlarında ciddi hasar meydana geldiğini duyurdu.

İsrail, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından gerçekleştirilen ‘Aksa Tufanı’ operasyonunda binlerce kayıp verdi. Son yılların en büyük saldırısı sonrasında şoku atlatan İsrail, 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi’ne ‘Demir Kılıçlar’ operasyonu başlattı. İsrail ordusu Gazze’yi havadan ve denizden vuruyor.

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI ŞAM VE HALEP'İ VURDU

Suriye devlet televizyonu, İsrail’in başkent Şam ve Halep’e hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Saldırı sonucunda havalimanlarında ciddi hasar meydana geldiği bildirildi.

Yerel Şam radyosu, Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail uçaklarına karşı aktif edildiğini aktarırken çok sayıda füzenin de ateşlendiğini kaydetti. Halep havalimanına yönelik saldırıda sadece hasar olduğu aktarılırken, Şam’daki durumla ilgili detaylı bilgi verilmedi.

İsrail ordusu, saldırıyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmazken, Suriye devlet televizyonu gelişmeyi son dakika haberi olarak verdi. İsrail’in saldırısının Gazze’deki gelişmelerle ilişkili olup olmadığı bilinmezken İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin son yıllarda sıklıkla Şam ve Halep’i vurduğuna dikkat çekti.

İsrail, Suriye’de İran’ın askeri varlığını gerekçe göstererek bölgeye saldırılar gerçekleştiriyor. Haaretz gazetesi, hava saldırısının İran Dışişleri Bakanı Hossein Amirabdollahian’ın Suriye ziyaretinden bir gün önce yapılmasına vurgu yaptı.

İRAN YOLCU UÇAĞI GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALDI

İsrail’in saldırısı sonrasında Suriye yönüne ilerleyen İran Havayolları Mehan’a ait bir yolcu uçağının Tahran’a geri döndüğü bildirildi.

GAZZE’DE 338 BİN KİŞİ EVLERİNİ TERK ETTİ

Elektrik ve su akışının kesildiği Gazze, stoklardaki yakıtın da bitmesiyle karanlığa gömülürken, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), devam eden İsrail bombardımanları nedeniyle Gazze'de yerinden edilenlerin sayısının 338 bin kişiyi geçtiğini duyurdu.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansından (UNRWA) yapılan açıklamada da İsrail'in tam abluka altına aldığı Gazze'de 175 bin sivilin saldırılardan korunmak için BM'ye bağlı 88 okula sığındığı belirtildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sebebiyle kentte hayatını kaybedenlerin sayısının bin 300, 5 bini aşkın kişinin ise yaralı olduğunu açıklarken, ölü ve yaralı sayısının ilerleyen saatlerde daha da artacağı tahmin ediliyor.

Son dakika! İsrail, savaş alanını genişletti! Savaş uçakları Şam ve Halep havalimanlarını bombaladı...

İSRAİL’DE ACİL DURUM HÜKÜMETİ KURULDU

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi lider Benny Gantz, "acil durum hükümeti" kurma konusunda anlaştı. Gantz, Hamas'ın elindeki İsrailli esirleri geri almak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. 

Netanyahu, el-Kassam Tugaylarının operasyonu sonrasında yaptığı açıklamada, "İsrail vatandaşları savaştayız. Bu bir operasyon veya karşılıklı saldırı değil, savaş. Hamas sabah saatlerinden itibaren İsrail vatandaşlarına karşı kanlı bir sürpriz saldırı başlattı. Sabah saatlerinden itibaren bunun içindeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

KARA HAREKATI İÇİN HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

İsrail, 300 binden fazla yedek askeri görev başına çağırarak, Gazze’ye yönelik tam kapsamlı kara harekâtı için hazırlıklarını sürdürüyor. Uzun süredir İsrail ablukası altındaki Gazze sınırına askeri yığınak yapan ordunun ne zaman hareket geçeceği henüz netleşmedi.

Elektrik ve su akışının kesildiği ve yoğun bombardıman altındaki Gazze’ye kara harekâtı için hazırlıklar yapıldığını duyuran İsrail ordu sözcüsü, harekatın başlangıç tarihi için henüz karar verilmediğini duyurdu.

SALDIRILARDA 1 TÜRK VATANDAŞI HAYATINI KAYBETTİ İDDİASI

İsrail Büyükelçiliği’nin İsrail Hükümeti Basın Ofisi’nden aldığı, Türkiye tarafından teyit edilmemiş bilgilere göre, Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği terör saldırısında bir Türk vatandaşı hayatını kaybetmiş, bir Türk vatandaşından da haber alınamamaktadır.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adalet 12 Ekim 2023 17:23

Nerdesin insan hakları çocuklar ölüyor anneler ölüyor Filistin yok oluyor dünya niye seyirci kalıyor. Yazıklar olsun bütün dünyaya. Yazık lar olsun kendilerini müslümân zannneten arab birliğine yazıklar olsun çocuk ölümlerine göz yumanlar a

İnsan hakları nerede 12 Ekim 2023 17:06

Bütün dünya seyirci. Cn Allah bunun intikamını çok şiddetli bir şekilde şübesiz seyirci kalan bütün ülkelerden alacaktır.

Sonraki Haber Yükleniyor...