Son dakika! ABD Başkanı Joe Biden'dan İsrail'e destek ziyareti! İlk açıklamasında Hamas'ı suçladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Son dakika! ABD Başkanı Joe Biden'dan İsrail'e destek ziyareti! İlk açıklamasında Hamas'ı suçladı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dakika haberi! ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e destek ziyaretinden bulundu. Biden, düzenlediği basın toplantısında, Tel Aviv'e ABD'nin desteğini yenilerken, 'Kongreden görülmemiş bir askeri paket isteyeceğim' dedi. Biden, 7 Ekim'deki Hamas saldırısını da DEAŞ'a benzetti.

İsrail’in Gazze’deki Al Ahli Baptist Hastanesi’ni bombalamasından saatler sonra ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’e destek ziyaretinde bulundu.

ABD Başkanı Biden, İsrail’deki yarım günlük ziyaretinin sonunda basın toplantısı düzenledi. Biden, “Yalnız değilsiniz” derken, “Tecavüz, kafa kesme, insanların diri diri yakılması” gibi katliamları gerçekleştirdiği suçlamasında bulunduğu Hamas’ın DEAŞ’ı anımsattığını öne sürdü.

Biden, 7 Ekim’deki saldırının Yahudi Soykırımının yaralarını gün yüzüne çıkardığını ifade etti.

Nazilerin gerçekleştirdiği soykırım esnasında dünyanın izleyip hiçbir şey yapmadığını ifade eden Biden, bugün aynı hataları yapmayacaklarını ve izlemeyeceklerini söyledi. Biden, İsrail’e gönderilen iki uçak gemisinin caydırıcılık için bölgeye gönderildiğini belirterek, “Çatışmanın bölgeye yayılmasına engel olacağız” dedi.

ABD Başkanı Biden: "Bir İsrail olmasaydı, bir tane yapmak zorunda kalırdık" ifadesini kullandı.

Bölgedeki çatışmanın sonlandırılması için iki devletli çözüme dikkat çeken Biden, "İsrail ve Filistin halkları birlikte bir arada yaşayabilsinler. İki devletli çözüm konusunda uğraşmaya devam etmeliyiz" dedi.

Son dakika! ABD Başkanı Joe Biden'dan İsrail'e destek ziyareti! İlk açıklamasında Hamas'ı suçladı

"ABD, İSRAİL'İN YANINDA"

İsrail Başbakanı Netanyahu ile basın toplantısı gerçekleştiren Biden, “Bugün basit bir sebepten burada olmak istedim. Dünyanın ABD'nin İsrail ile birlikte olduğunu görmesini istedim. Hamaslı teröristler bin 300 kişiyi katlettiler. Onlar tarafından kaçırılan çocukların neler yaşayabildiğini tahmin bile edemiyorum. ABD'liler sizinle aynı fikirde ve endişeli. İsrail bu saldırılara cevap verdi ve bu bence devam etmeli ki kendinizi savunmanız için ne gerekiyorsa yapabilin. Bunun olması için her türlü desteği sağlayacağız.” dedi.

"GÖRÜLMEMİŞ BİR ASKERİ PAKET İSTEYECEĞİM"

Sözlerine devam eden Biden, "Çok üzgünüm, çok sinirliyim Gazze hastanesindeki patlamadan dolayı. Hastanenin bombalanması da sizin tarafınızdan yapılmamış, diğerleri tarafından yapılmış ama bunu anlamayan insanlar var. Hamas'a gücümüzü göstermek çok önemli. Ne yapacağımıza bakacağız. Burada olmak istedim çünkü tüm Dünya'nın İsrail yanında olduğumuzu bilmesini istiyorum. Kongreden daha önce görülmemiş bir askeri paket isteyeceğim. Gazze ve Batı Şeria için 100 milyar dolarlık bir yardım sağlayacağız. Bu yardımlar Hamas'a değil Filistinlilere gidecek" ifadelerini kullandı.

 

BİDEN'DAN HAMAS'A KATLİAM SUÇLAMASI

Biden "ABD'nin İsrail'in yanında olduğunu herkes bilsin. Hamas'ın saldırılarında binlerce insan katledildi, birçok insan rehin alındı.Öyle korkunç şeylere sebep oldular ki bunlar akıl dışı. Hamas bütün Filistin halkını temsil etmiyor, onlara acıdan başka bir şey getirmedi. Masum Filistinlilerin hayatını koruma ve kurtarma konusunda dikkatli olmalıyız, çünkü biz Amerikalılar böyle insanlarız. Şu da hatırlanmalı Hamas, Filistin halkını temsil etmiyor." dedi.

Son dakika! ABD Başkanı Joe Biden'dan İsrail'e destek ziyareti! İlk açıklamasında Hamas'ı suçladı

NETANYAHU, 7 EKİM SALDIRISINI 11 EYLÜL'E BENZETTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise yaptığı açıklamada, ”Her gün desteğinizi görüyorum, bu savaşın başından beri sahip olduğumuz işbirliğinin ölçeği, ülkelerimiz arasındaki olağanüstü ittifakın tarihinde gerçekten eşi görülmemiş seviyelere ulaştı" dedi.

İsrail Başbakanı açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

“Bu desteği, kendimizi savunmak için ihtiyaç duyduğumuz araçları bize sağlama konusundaki kesin kararlılığınızda görüyoruz. Bu desteği, düşmanlarımıza sabrımızı test etmemeleri yönünde gönderdiğiniz açık mesajda ve bu sözleri eylemle desteklemek üzere bölgeye gönderdiğiniz iki ABD uçak gemisi grubunda görüyoruz.”

Son dakika! ABD Başkanı Joe Biden'dan İsrail'e destek ziyareti! İlk açıklamasında Hamas'ı suçladı

BEYAZ SARAY'DAN İSRAİL AÇIKLAMASI

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Biden'ın ziyaretinde, "İsrail'in gerçek dostu olarak" bölgedeki durumla ilgili bilgiler alacağını, İsrail'in hedefleri ve gelecek planlarına ilişkin görüşmeler yapacağını açıklamıştı.

Kirby, Biden'ın İsrailli liderlere "zor sorular" yönelteceğini ancak üslubunun, "tehditkâr veya düşmanca değil gerçek bir dost" gibi olacağının altını çizmişti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü Kirby, ABD Başkanı Biden'ın dönüş yolunda, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefon görüşmesi yapmayı planladığını aktarmıştı.

DÖRTLÜ ZİRVE İPTAL EDİLMİŞTİ

Ürdün'ün başkenti Amman'da bugün ABD Başkanı Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Ürdün Kralı II. Abdullah ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın katılımıyla yapılması planlanan 4'lü zirve, İsrail'in dün akşam Gazze'deki hastaneye gerçekleştirdiği ve en az 500 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından iptal edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...