Stoltenberg açıkladı: NATO zirvesi Ukrayna'yı resmen davet etmeyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Stoltenberg açıkladı: NATO zirvesi Ukrayna'yı resmen davet etmeyecek

DÜNYA Haberleri

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, temmuz ayında yapılacak olan NATO zirvesinde Ukrayna'nın ittifaka katılmaya resmi olarak davet edilmeyeceğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun temmuz ortasında Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yapılacak zirvede Ukrayna'yı ittifaka katılmaya resmi olarak davet etmeyeceğini söyledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Berlin'de yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Stoltenberg, zirvede Ukrayna'yı NATO'ya yakınlaştırmanın yollarını tartışacağını ekledi.

"HEPİMİZ SAVAŞIN BİTMESİNİ İSTİYORUZ"

Stoltenberg, "Hepimiz bu savaşın bitmesini istiyoruz, ancak adil bir barış, çatışmanın dondurulması ve Rusya'nın dikte ettiği bir anlaşmanın kabul edilmesi anlamına gelemez. Bu açıklama, Ukrayna'nın NATO zirvesine ilişkin yüksek beklentileri arasında geliyor" dedi.

TVP World'ün haberine göre; Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın NATO'nun doğu kanadı olarak Rusya'ya karşı demokratik ve medeni Avrupa'yı savunan çok önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Reznikov ayrıca, Avrupa'nın savunmasının Ukrayna için soyut bir kavram olmadığını ve ülkenin NATO üyeliği umutları konusunda hevesle netlik beklediğini vurguladı.

Devam eden görüşmeler kapsamında Reznikov, Brüksel'de savunma bakanları düzeyinde NATO-Ukrayna komisyonunun bir toplantısına katılacak. Toplantı, Ramstein grubu olarak da bilinen Ukrayna Savunması Temas Grubu'nu takip ediyor. 11-12 Temmuz tarihlerinde Vilnius'ta yapılacak olan NATO zirvesi, bölgenin güvenliği ve işbirliğine ilişkin önemli konuları ele alacak. (Kaynak: Reuters - TVP World)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...