Sudan'da uçak kazası: 9 kişi öldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sudan'da uçak kazası: 9 kişi öldü

DÜNYA Haberleri

İç savaşın devam ettiği Sudan'da Antonov tipi bir yolcu uçağı düştü. Teknik arıza nedeniyle meydana geldiği aktarılan kazada 4'ü asker, 9 kişinin öldüğü açıklandı.

Sudan’ın kıyı kenti Port Sudan’da teknik arıza nedeniyle bir uçak düştü. Kazada 4'ü askeri personel olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti.

Sudan ordusu yaptığı açıklamada, ‘’ Bugün, sivil bir Antonov uçağı teknik sorunlar nedeniyle Port Sudan Havalimanı’nda düştü. Kaza, 4’ü askeri personel olmak üzere 9 kişinin ölmesine neden oldu. 1 çocuk ise kazadan sağ kurtuldu’’ denildi.

Kaza, Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) ile ordu arasında 15 Nisan’da başkent Hartum’da başlayan iç savaşın 100. gününde meydana geldi.

Ülkenin doğu kıyısında yer alan Kızıl Deniz eyaletindeki Port Sudan şehri, ordunun kontrolünde bulunuyor. Şehir, RSF ile ordu arasındaki çatışmalardan oldukça etkilenmiş durumda.

Ülkedeki çalışan tek havalimanı olan Port Sudan, insani yardımların ülkeye girişi için kullanılıyor.  

Sudan’daki iç savaşın bugüne kadar 3 bin civarında insanın ölümüne sebebiyet verdiği tahmin ediliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Al Jazeera

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...