Suriye ile normalleşme çok yakın

- Güncelleme:
Suriye ile normalleşme çok yakın

Dünya Haberleri

Dışişleri bakanları mayıs başında Moskova’da masaya oturacak. Muhtemel Erdoğan-Esad görüşmesi ise seçim sonrasında...

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin ardından başlayacak yeni süreçte iktidara gelmesi durumunda diplomaside atılacak adımları belirleyen AK Parti, öncelikle bölgede barış ve refah kuşağı oluşturmak için ikili ilişkilerde normalleşme süreçlerine devam edecek.

AK Parti, özellikle Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasını, terör örgütlerinin ortadan kaldırılmasını ve kalıcı bir istikrarın sağlanmasını esas alan politikalarda kararlılığını vurguluyor. Suriye ile normalleşme süreci adım adım ilerlerken, 14 Mayıs sonrasında bu adımların yoğunlaştırılması planlanıyor. Son olarak Moskova’da Dışişleri Bakan Yardımcıları düzeyinde toplantı gerçekleşmişti. Liderler buluşmasının hazırlığını yapacak olan Dışişleri Bakanları toplantısı ise Mayıs ayı başında yine Moskova’da yapılacak. Dışişleri Bakanları bu toplantıda liderler zirvesinin hazırlıklarını değerlendirecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad görüşmesinin ise seçim sonrasında gerçekleşmesi planlanıyor. 

DÖNÜŞ KOLAYLAŞACAK

Bölgesinde öncelikle barış ve refah kuşağı oluşturmak için ikili ilişkilerde normalleşme süreçlerine ağırlık verme kararı alan AK Parti, Suriye’nin kendi halkı ve komşularıyla barışık, terör örgütleri, vekâlet savaşları, ayrılıkçı gündem ve dış müdahaleden arındırılmış bir ülke haline getirilmesi için her türlü diplomatik tedbirleri alacak. AK Parti, özellikle güvenli bölgelerde devam eden çatışma sonrası istikrar sağlama sürecini desteklemeye, yeni göç hareketliliğinin oluşmasını engellemeye ve Türkiye’de geçici koruma statüsünde bulunan sığınmacıların geri dönüşünü kolaylaştıracak mekanizmaları daha etkin şekilde hayata geçirmeyi amaçlıyor. Bu çerçevede, Suriye’de BM zemininde devam eden çok taraflı çözüm sürecini ve Astana Süreci kapsamında çatışmayı sonlandırmak için oluşturulan mekanizmada etkin rol oynamaya devam edilecek. Suriye’de akan kanın durdurulması için tüm taraflarla temaslar yoğunlaştırılacak.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...