Suriye müzakereleri 4 Mayıs'ta

Suriye müzakereleri 4 Mayıs'ta
Başlık ResmiSuriye müzakereleri 4 Mayis'ta

BM yaptığı açıklamada Suriye'deki krize siyasi çözüm bulmak için gerçekleştirilecek müzakerelerin pazartesi Cenevre'de başlayacağı bildirildi

Kaydet
|
BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, görüşmelerin Cenevre'deki BM merkezinde gerçekleştirileceği ve müzakerelerin ilk turunun 5-6 hafta sürmesinin planlandığı kaydedildi. Açıklamada, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın müzakerelere "mümkün olduğunca fazla" tarafı çağırdığı kaydedilerek davetliler arasında Suriye Hükümeti, muhalefet, sivil toplum temsilcileri, bölgesel ve uluslararası tarafların yer aldığı vurgulandı.


Müzakerelerde Suriye'deki krizin değerlendirileceği, Cenevre Bildirgesi'nin nasıl hayata geçirilebileceği konusunda tarafların görüşlerinin alınacağı belirtilen açıklamada, Mistura ve yardımcısı Remzi Ez-Zeldin Remzi'nin tüm taraflarla ayrı ayrı kapalı toplantıda bir araya geleceği ifade edildi.Açıklamada, müzakerelerin tamamlanmasının ardından Mistura'nın, tarafların talepleri ve kendi tavsiyelerine ilişkin hazırlayacağı raporu BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a sunacağı belirtildi.BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, tüm tarafların Cenevre'ye davet edildiğini ve davetli sayısının 10'dan fazla olduğunu dile getirdi. Haq, davetliler arasında BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ile İran ve Suudi Arabistan'ın da bulunduğunu, tam listenin pazartesi günü açıklanabileceğini ifade etti.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.