Suriye yönetimi normalleşme için talebinde ısrarcı! Türkiye'ye yeniden ilettiler

Düzenleyen: / Kaynak: Sputnik
- Güncelleme:
Suriye yönetimi normalleşme için talebinde ısrarcı! Türkiye'ye yeniden ilettiler

DÜNYA Haberleri  / Sputnik

Suriye ile Türkiye arasında normalleşme çalışmaları sürerken, Şam yönetimim taleplerini iletti. Türkiye'nin ülkenin kuzeyinden askerlerini çekmesini isteyen Suriye, diğer konularda ise görüşmeye hazır olduklarını duyurdu

Suriye ile Türkiye arasında normalleşme çalışmaları devam ederken, Şam yönetiminden dikkat çeken açıklama geldi. Suriye, Ankara ile normalleşme için daha önce dile getirilen talepleri konusunda ısrarcı olduklarını ifade etti.

Türkiye ile normalleşme çalışmalarıyla ilgili Rus Sputnik’e açıklamalarda bulunan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Bessam Sabbah, Türk askerinin Suriye’den çekilmesi şartını yenilerken, “Türkiye askerlerini geri çekmek zorunda. Diğer konularda görüşmeye elbette hazırız ama kalmakta ısrar ederlerse bu, Türkiye’yle temasa yönelik tüm çabaları engeller” dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Ağustos ayında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini ancak şartları olduğunu belirterek, “Bizim hedefimiz Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesi, fakat buna karşılık olarak Erdoğan'ın amacı ise Türkiye'nin Suriye'deki varlığını meşru kılmaya çalışması. Dolayısıyla Erdoğan'ın şartları altında bir görüşme gerçekleşemez. Erdoğan'la neden buluşayım ki? Bir şeyler içmek için mi?” sözlerini kullanmıştı.

Suriye yönetimi normalleşme için talebinde ısrarcı! Türkiye'ye yeniden ilettiler

ERDOĞAN: SURİYE'NİN TALEPLERİ KABUL EDİLEMEZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada, Türk askerinin Suriye'den çekilmesinin mümkün olmadığını dile getirmişti. Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Suriye'yle kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil, kapı açık. Dörtlü zirveler yapılsın ama biz Esad'la da görüşme noktasında kapalı değiliz, görüşürüz. Onların bize yaklaşım tarzı önemli.” İfade etmişti.

Erdoğan, Şam yönetiminin Türk askerinin çekilmesi talebinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Suriye'de Esad maalesef Türkiye'nin Kuzey Suriye'den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Sınırlarımızda teröristler varken biz nasıl çıkarız? Aynı ifadeyi farklı ülkelere kullanabiliyor mu? Kullanamıyor. Onun için de adil yaklaşım arıyoruz. Bu adil yaklaşım olduktan sonra mesele yok, bunların hepsini aşarız." demişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Sputnik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...