Suriye'de Esad karşıtı protestolar 7 şehire yayıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Suriye'de Esad karşıtı protestolar 7 şehire yayıldı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Suriye'de bir süredir bazı göstericiler Şam yönetimini protesto ediyor. Ülkenin 7 ilinde binlerce kişinin katılımıyla Şam yönetimine karşı yeni protestolar düzenlendi.

Suriye'nin 7 ilinde binlerce kişinin katılımıyla Şam yönetimine karşı protestolar düzenlendi. Gösteriler, İdlib, Halep, Deyrizor, Haseke, Rakka, Dera ile Suveyda illerinde yapıldı.

Haseke'nin Rasulayn ilçesi, Rakka'nın Tel Abyad ilçesi, İdlib'in Kelli, Derküş, Atme, Cisir eş Şuğur ve Keferlusin bölgeleri ile Halep’in Daret İzze, Mare, Azez, Afrin, Bab, Etarib, Çobanbey ve Raco bölgelerinin yanı sıra Suriye ordusunun kontrolündeki Suveyda ile Dera illerinde düzenlenen protestolara binlerce kişi katıldı.

Protestolara katılanlar, "Beşşar Esed rejimi yıkılsın", "Suriye'nin kurtuluşu Esed rejiminin yıkılmasıyla gerçekleşir" ve "Tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz" sloganları attı.

Şam yönetiminin 16 Ağustos'taki akaryakıta zam kararından bir gün sonra Dera ile Suveyda illeri başta olmak üzere birçok noktada protestolar başlamıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...