Suriyeli Kürtler de PKK ile çatışıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Suriyeli Kürtler de PKK ile çatışıyor

Dünya Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkmen Beydili Aşiret Lideri Hacı Nahsen Ağa “Menbiç’te PKK’ya karşı çatışan güçlerin içerisinde yüzlerce Kürt genç var” dedi

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Terör örgütü PKK’ya karşı ayaklanan Arap aşiretler, PKK ile destekçilerini korkuttu. Arap Aşiretler Birliği adı ile ortak operasyon birimi kuran isyan hareketi, terör örgütünün Suriye elebaşı Şahin Cilo’yu küresel terörist ilan etti ve başına 50 bin dolar ödül koydu. Deyr ez-Zor’da başlayan isyana Türkmen aşiretler de desteğini açıkladı. Gelişmelerden korkan Kandil, Arap aşiretlere “bu ateşi söndürüp, birlik olalım” çağrısı yaparken PKK’nın dezenformasyon amaçlı ürettiği DEAŞ videoları da alay konusu oldu. Türkmen ve Arap aşiretleri, isyanı “geç kalmış bir tepki” olarak nitelendirdi ve PKK’nın bütün Müslümanları DEAŞ’lı gibi göstererek bölgede Kürt-Türkmen-Arap çatışması karmaya ve kaos zemini hazırlamaya çalıştığı uyarısında bulundu.

İŞGAL HATTINDA 1 MİLYON TÜRKMEN VAR

Suriye’nin kuzeyinde 25 bin kilometrekareden fazla alanı işgal eden PKK’ya karşı başlayan isyan dalgası daha da geniş alanlara yayıldı. Arap aşiretlerin isyanına Türkmen aşiretler de destek açıklamasında bulundu. Menbiç sınırında Elbeyli ve Beydili Türkmen aşiretleri adına gazetemize konuşan Türkmen Beydili Aşiret Lideri Hacı Nahsen Ağa, PKK’nın bölgede Arap-Kürt-Türkmen çatışması çıkarmaya çalıştığını söyledi. Hacı Nahsen Ağa “İşgal altında kalan bölgede 1 milyona yakın Türkmen yaşıyordu. Hepsi evlerinden yurtlarından sürüldü. Suriye’nin tüm yer altı zenginliklerini gasbettiler. Şimdi de bu terör işgalini Arap-Türkmen-Kürt çatışmasına çevirmeye çalışıyorlar. Biz onur sahibi Suriye halkı olarak Türkmen, Kürt ve Araplar olarak bu örgüte karşı birleştik. Menbiç ve tüm işgal beldelerini temizlemek adına birlikte hareket etmeye ve terör örgütü ve destekçilerinin oyununu bozmaya kararlıyız” diye konuştu.

BİRLİKTE BU OYUNU BOZARIZ

Hacı Nahsen Ağa “Bölgede Avşar, Beydilli, Salur boylarına mensup yüz binlerce Türkmen yaşıyor. Mare, Bizaa, Menbiç, Gandura, Avn Dedet, Belviran, Mahsenli, Yılanlı, Kerpiçli’den Hamam Türkmen’e ve oradan Karakozak’a uzanan yüzlerce Türkmen yerleşke var. PKK buraları işgal etti ve Türkmenlerin tüm ev arazi ve kazanımlarına el koydu” dedi. Menbiç’te direnen Arap Aşiret Ordusuna destek verdiklerini kaydeden Hacı Nahsen Ağa “Gençlerimiz yeniden baba ocaklarına dönme heyecanı ile Arap kardeşlerimize destek veriyor. Allah’ın izniyle Menbiç’ten terör belasını def ederek Suriye’nin bu en büyük ilçesini ve binlerce kilometrekarelik alanı bir kez daha özgürleştireceğiz” diye konuştu. Nahsen Ağa, Menbiç’te PKK’ya karşı çatışan güçlerin içerisinde yüzlerce Kürt gencinin de olduğunu özellikle vurguladı ve “Biz bu oyunu hep birlikte bozacağız” ifadesini kullandı. 

KANDİL'İ KORKU SARDI

Suriye’de yaşanan gelişmeler terör merkezi Kandil’i de korkuttu. PKK elebaşlarından Duran Kalkan, Arap aşiretlere bir çağrı yaparak isyana son vermelerini istedi. Olaylara ilişkin Türkiye’yi suçlayan terör elebaşı Kalkan, bir yandan Arap aşiretlere “güçlerimizi birleştirelim” teklifinde bulunurken diğer yandan Türkiye’deki yandaşlarına “Madem Kandil’e gelemiyorsunuz o hâlde Deyr ez-Zor’da PKK’ya yardıma koşun” diye seslendi. Arap aşiretlerinin isyanına sessiz tavrını sürdüren koalisyon unsurları ise, bir yandan taraflar arasında müzakere trafiğini yoğunlaştırırken diğer taraftan İzbe bölgesinde terör örgütü mensuplarına destek amaçlı helikopter uçuşları gerçekleştirdi. Bölge kaynakları, alçak irtifada uçan helikopterlerin PKK’lı terörist pilotlar tarafından kullanıldığını öne sürdü.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...