Suudi Arabistan'dan Türkiye'nin de aralarında olduğu 12 ülke için elektronik vize kararı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Suudi Arabistan'dan Türkiye'nin de aralarında olduğu 12 ülke için elektronik vize kararı

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan, 12 ülke için elektronik vize uygulamasına geçiş yapacak. Alınan karar çerçevesinde 12 ülke arasında Türkiye de bulunuyor.

Suudi Arabistan sivil havacılık otoritesi tarafından yapılan açıklamada, çalışma, ziyaret ve oturum vizelerinin A4 kağıdına QR kodlu basılı verileceği ifade edildi. Açıklamada, Türkiye, Pakistan, Yemen, Sudan, Uganda, Lübnan, Nepal, Kenya, Fas, Tayland, Vietnam ile Sri Lanka'daki temsilcilik ve konsolosluklarda söz konusu vizeler için elektronik vize uygulamasına geçildiği belirtildi.

Kararın uygulamaya girme tarihinin ülkelere göre farklılık gösterdiği, Türkiye için uygulamaya 16 Ağustos'ta başlanacağı kaydedildi.

VİZE ÜCRETLERİ DEĞİŞTİ

Öte yandan, Temmuz ayının başında yeni vize ücretleri belirlendi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile birlikte vize ücretlerine zam yapıldı. 7 Temmuz 2023 tarihli karara göre; vize, pasaport, noter ve IMEI harç bedellerine yüzde 50 oranında zam geldi. Bilindiği üzere vize başvurusu acenteler aracılığıyla ya da Dışişleri Bakanlığı Konsolosluğu’ndan yapılıyor. 

(Kaynak: Anadolu Ajansı) 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...