Süveyş Kanalı'nda feci kaza: 2 petrol tankeri çarpıştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Süveyş Kanalı'nda feci kaza: 2 petrol tankeri çarpıştı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberleri: Süveyş Kanalı'nda meydana gelen olayda, iki petrol tankerinin çarpıştı. Çarpışmanın gemi trafiğine herhangi bir etkisinin olmadığı ifade edildi.

Süveyş Kanalı'nda meydana gelen olayda, iki petrol tankerinin çarpıştı. Söz konusu olayda, Singapur bayraklı BW Lesmes adlı petrol tankerinin Cayman Adaları bayraklı Burri adlı petrol tankerle hafif bir şekilde çarpıştığı açıklandı.

Kazanın ardından her iki geminin de seyrine devam ettiği, BW Lesmes adlı geminin ise demirlemek üzere kanalın özel bölgesine yönlendirildiği belirtildi.

GEMİ TRAFİĞİ AKSAMADI

Yetkililer, çarpışmanın Süveyş Kanalı'ndaki gemi trafiğini herhangi bir şekilde etkilemediğini ve normal seyrinin devam ettiğini bildirdi. Süveyş Kanalı, dünya ticaretinin yaklaşık yüzde 12'sini barındıran önemli bir su yoludur.

Bu olay aynı zamanda 2021 yılında meydana gelen Ever Given isimli konteyner gemisinin kanalda sıkışarak deniz trafiğini altı gün boyunca durdurduğu hatırlatılarak, gemi trafiğinin kritik önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...