Tatar'dan Gazze mesajı: KKTC halkı İngilizlere izin vermez

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tatar'dan Gazze mesajı: KKTC halkı İngilizlere izin vermez

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ta üç garantör ülkeden biri olan İngiltere’nin Ada’daki üslerini İsrail’in Gazze’ye saldırılarına destek için kullandığı iddialarını ‘rahatsız edici’ diye yorumladı.

Ada’nın, İsrail’in zulmüne alet edilmesini KKTC’nin tasvip etmeyeceğini vurgulayan Tatar “Kıbrıs’tan bu müdahale yapıldıysa Türk halkı kınar. Yani böyle bir vahşete, böyle bir zulme alet olmak ve bunu Kıbrıs’tan yapmak bizi fazlasıyla üzer” dedi. Kıbrıs Barış Harekâtı ile Kıbrıs’ın garantörleri arasında görevini yerine getiren tek ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Tatar “İngiltere ise bölge ülkelere askerî harekât için üslerini dilediği gibi kullanıyor. 1.000 İngiliz askerinin, barış ve insanlığın ihtiyacı için, kurtarma operasyonları için getirildiği ifade edildi. İnşallah İsrail’in sivil halka, çoluk çocuğa yönelik saldırılarına destek olunmaz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...