KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türklerine nefes aldırmak istemiyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Azerbaycan’da ilk kez düzenlenen “KKTC Kültür ve Tanıtım Günleri” etkinliğinde konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs Türk halkına nefes aldırmamak için yapılanlara karşı halkımızın direnişi gerçekten bir efsane niteliğindedir”” dedi.

Azerbaycan’da “KKTC Kültür ve Tanıtım Günleri” etkinliğinde konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Kültürde, sporda her türlü alanda Kıbrıs Türk halkına nefes aldırtmamak için yapılanlara karşı halkımızın direnişi gerçekten bir efsane niteliğindedir” dedi.

“HALKIMIZIN DİRENİŞİ BİR EFSANE NİTELİĞİNDEDİR”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hala büyük bir mücadele içerisinde olduğunu vurgulayan Tatar, “Biz çok ezildik, çok itildik, hala daha itilmeye devam ediyoruz. Kıbrıs Türk halkının önünü tıkamak için izolasyonlarla, ambargolarla, çeşitli farklı engellemelerle sadece ekonomik alanda değil, aynı zamanda kültürde, sporda her türlü alanda Kıbrıs Türk halkına nefes aldırtmamak için yapılanlara karşı halkımızın direnişi gerçekten bir efsane niteliğindedir” diye konuştu.

“BİZ AYNI MİLLETİN EVLATLARIYIZ”

Bakü’nün şairleri, sanatçıları ve böylesine geçmişe sahip olan önemli bir Türk şehri olduğunu vurgulayan Tatar, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin sanatçıları, kültür insanları ile ve sektör temsilcileri ile aranızda bulunmaktan ve ülkemizi tanımaktan dolayı duyduğum büyük memnuniyeti hepinizle paylaşmak istiyorum. Azerbaycan halkına gönülden teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.

Haydar Aliyev’den sonra İlham Aliyev'in başkomutan ve lider olarak bir Cumhurbaşkanı olarak özellikle Karabağ Savaşı'nda gösterdiği liderlik, Türkiye’mizin de desteğiyle bizlerin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden dualarımızla, Karabağ'daki zafer elbette Azerbaycan'ı daha da güçlendirmiştir.

Dolayısıyla bir kez daha hepinizi kutluyorum. Biz aynı milletin evlatlarıyız. Çünkü gönlümüz bir, kaderimiz bir, geleneklerimiz, milli değerlerimiz, maneviyatımız, heyecanımız bir, birimize baktığımızda gözlerimizdeki pırıltıyı zaten okuyoruz, o heyecanı duyuyoruz. İşte bugün Azerbaycan’da bu duygularla sizlerle beraberiz” dedi.

“İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE İLİŞKİLERİMİZ DAHA DA YOĞUNLAŞACAKTIR”

Kendilerine gösterilen ilgi, sevgi ve hürmeti büyük bir mutlulukla hissettiklerini belirten Tatar, “Onun için can Azerbaycan'ın çok değerli halkına bir kez daha hepimiz adına, heyetimiz adına teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde bütün bu ilişkiler daha da yoğunlaşacaktır, daha da aramızdaki gerek kültürel gerek ticari, ekonomik, turizm, bütün bu bağlar daha da güçlenecektir. Temennim odur.

Kıbrıs'tan gelen bizlerin temsilcilerinin burada sizlerle yapacağı temasların ve kardeşlik görüşmelerinin bağlarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hepinize bir kez daha saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu dans gösterisi sergiledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...