KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan ile bağlarını geliştirecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan ile bağlarını geliştirecek

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ülkesinin Azerbaycan ile bağlarını her alanda geliştireceğini söyledi.

Tatar, Kıbrıs Türk Tanıtım Günü etkinliğine katılmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitmeden önce Lefkoşa Ercan Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Azerbaycan'a ilk defa gideceklerini belirten Tatar, iki ülke arasında karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesinin önemine işaret etti.

"KKTC BAYRAĞINI AZERBAYCAN'DA DALGALANDIRACAĞIZ"

KKTC olarak dünya ile kurdukları ilişkilerde Rumların engellemeleri ile karşılaştıklarını anımsatan Tatar, "Azerbaycan ile bağlarımızı her alanda geliştireceğiz. Azerbaycan'la bağlarımızı eğitim, kültür ve ekonomik anlamda geliştirmeye gidiyoruz. KKTC bayrağını Azerbaycan'da dalgalandıracağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tatar açıkklamasına, Azerbaycan'a aralarında iş insanları, turizmciler, üniversite temsilcileri ve yatırımcıların bulunduğu 200 kişilik bir heyetle gittiklerini de ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...