Teksas'ta büyük yangın! Alevler kasabayı kuşattı, insanlar kurtarılmayı bekliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD'nin Teksas eyaletinde küçük bir alanda başlayan orman yangını, kuru ve sıcak havaya eklenen güçlü rüzgarlarla birlikte hızla yayıldı. Alevler yolları kapattı, bölge halkı mahsur kaldı. Bölgede "acil durum" ilan edilirken yetkililer tahliye emri çıkardı, çok sayıda insan kurtarılmayı bekliyor...

ABD'nin Teksas eyaletinde küçük bir alanda başlayan çalı yangını felaket getirdi. Sıcak ve rüzgarlı havanın etkisi ile hızla yayılan alevler Panhandle kasabasını kuşattı. Bir çok noktada yollar kapandı, insanlar alevlerin arasında mahsur kaldı. Bölgeye sevk edilen ekipler müdahalede yetersiz kaldı. 

Teksas'ta büyük yangın! Alevler kasabayı kuşattı, binlerce insan kurtarılmayı bekliyor - 1. Resim

MAHSUR KALANLARIN SAYISI BİLİNMİYOR

Texas Valisi Greg Abbott, basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada 300 bin dönümden fazla alanın alevlere maruz kaldığı, yer aldı. Vali Abbott, yangın sonrası kasabaya giden tüm yolların kapandığını ve mahsur kalan bölge halkının sayısının ise tespit edilemediğini belirtti.

TAHLİYE EMRİ VERİLDİ

Yerleşim yerlerine doğru hızla ilerleyen yangın sebebiyle Hemphill ve Roberts ilçeleri için tahliye emri verildi. Buna Amarillo, Teksas'ın yaklaşık bir buçuk saat kuzeydoğusundaki Kanada, Teksas kasabası da dahil edildi. Şehir yetkilileri ve Teksas A&M Orman Servisi, Amarillo'nun kuzeyindeki Moore ve Hutchinson ilçelerinin arasında kalan Fritch, Teksas'ın bazı bölümlerinin de ayrı bir yangın nedeniyle tahliye emri altında olduğunu söyledi. Moore İlçesi Acil Durum Yönetim Koordinatörü Tommy Brooks, CNN'e yaptığı açıklamada yaklaşık 100 kişinin tahliye emrinden etkilenebileceğini söyledi.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Texas Valisi Greg Abbott, yaptığı açıklamada, 26 Şubat'tan beri devam eden orman yangınları nedeniyle "acil durum" ilan ettiğini duyurdu.

FELAKET SENARYOSU KORKUTTU

Güçlü bir soğuk hava cephesinin bölgeyi keseceği ve rüzgar yönünün değişmesine neden olacağı, bunun da yangınların farklı yerlere yayılmasına neden olabileceği tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...