Terör örgütü Eş-Şebab BM helikopterini kaçırdı, 6 kişiyi rehin aldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Terör örgütü Eş-Şebab BM helikopterini kaçırdı, 6 kişiyi rehin aldı

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Terör örgütü Eş-Şebab, Somali’de teknik arıza nedeniyle acil iniş yapan Birleşmiş Milletler’e (BM) ait helikopteri ele geçirerek, en az 6 kişiyi rehin alındı.

Somali’de BM'ye ait helikopter, terör örgütü Eş-Şebab tarafından ele geçirildi. Helikopterin teknik bir arıza nedeniyle Galgudud bölgesindeki Gadoon köyü yakınlarına acil iniş yaptığı ve helikopterde yolcu ve mürettebattan oluşan 9 kişinin bulunduğu açıklandı.

6 KİŞİYİ REHİN ALDILAR

Başkent Mogadişu'daki bir BM yetkilisi ve Galgudud bölgesinden üst düzey yetkili Mohamed Abdi Adan, helikopterin terör örgütü Eş-Şebab tarafından ele geçirildiğini doğruladı. BM yetkilisi, helikopterde bulunan 6 kişinin terör örgütü tarafından rehin alındığını, 2 kişinin ise kaçtığını belirterek, "Bir sonraki duyuruya kadar civardaki tüm BM uçuşları geçici olarak durduruldu" dedi.

TIBBİ MALZEME TAŞIYORDU

Somali ordusundan Binbaşı Hassan Ali yaptığı açıklamada, helikopterin Beledweyne şehrinden havalandıktan kısa bir süre sonra arızayla karşılaştığını belirterek, "Helikopterde 2 Somalili ve birkaç yabancı vardı. Ayrıca tıbbi malzeme de taşıyordu ve Galgudud bölgesinden yaralı askerleri taşıması gerekiyordu" dedi.

BM'DEN İLK AÇIKLAMA

BM Sözcüsü Stephane Dujarric olaya ilişkin yaptığı açıklamada "Kurtarma çabaları üzerinde çalışıyoruz. Ancak helikopterdeki kişilerin güvenliği için bu konu hakkında daha fazla açıklama yapmayacağız." diye konuştu.

Dujarric temel önceliklerinin söz konusu kişilerin güvenliği olduğunu ifade etti.


Diğer taraftan BM Sözcülüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...