Trump, kefaletle tahliye oldu: Twitter'da sabıka fotoğrafını paylaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı - Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Trump, kefaletle tahliye oldu: Twitter'da sabıka fotoğrafını paylaştı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı - Türkiye Gazetesi

Donald Trump, Fulton İlçe Hapishanesinde 20 dakika kalarak hapse giren ilk ABD Başkanı oldu. Kefalet ücreti ödedikten sonra tahliye olan Trump, Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X'e de geri dönerek sabıka fotoğrafını paylaştı.

ABD Başkanı Donald Trump, 2020 yılında Georgia eyaletinde seçim sonuçlarına müdahale ettiği suçlamasıyla Fulton İlçe Hapishanesine teslim oldu. Trump, 200 bin dolarlık kefalet parasını ödeyerek 20 dakika içerisinde tahliye oldu.

247 yıllık ABD tarihinde hapse giren ilk Başkan olan Trump, tahliyesi sonrasında 3 yıl aradan sonra Twitter olarak da bilinen sosyal medya platformu X’de paylaşım yaptı. Medyatik yönüyle bilinen Trump, X’de sabıka fotoğrafını paylaşarak karara tepki gösterdi.

ABD’deki ceza sistemine göre sabıka fotoğrafının altına işlenen suç da yazılıyor. Trump’ın sosyal medya ekibi, fotoğrafın altında yer alan ‘’seçime müdahale’’ yazısına ufak bir ekleme yaparak ‘’Hiçbir zaman teslim olmadı’’ ifadesini ekleyerek, mücadeleye devam edeceği mesajı verdi.

SOSYAL MEDYADA DESTEK GELDİ

Trump’ın paylaşımı, 4 saat içerisinde 250 bin yeniden paylaşım, 700 bin beğeni ve 60 milyon görüntülenme aldı. Tarihi paylaşıma çoğu destek mesajları içeren 130 binden fazla yanıt verildi.

Trump destekçileri, paylaşımın altına üzerinde oynamaların yapıldığı fotoğraflar paylaşarak 2024 yılındaki seçimde desteklerini dile getirdiler. Bir X kullanıcısı ‘’o döndü ve hala halkının adamı’’ ifadesini kullanarak Trump’a olan desteğini belirtti.

Trump, kefaletle tahliye oldu: Twitter'da sabıka fotoğrafını paylaştı

ELON MUSK DESTEK VERMİŞTİ

ABD’nin 45. Başkanı olan Donald Trump’ın, Başkanlık seçimleri sonrasında yaptığı paylaşımlar nedeniyle 2021 yılının ocak ayında yeni adıyla X’deki hesabı askıya alınmıştı. O dönem Jack Dorsey’in sahibi olduğu platform, hesabın bir daha açılmayacağını duyurmuştu.

Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra Donald Trump dahil çok sayıda ismin hesabının yeniden kullanıma açılacağını duyurmuştu. Musk, Twitter hesabından, Trump’ın X’e dönmesini istediğini açıkça dile getirmişti. Ancak Trump, kendi sosyal medya uygulamasını kurduğu için geri dönmeyeceğini ifade etmişti.

Musk, Twitter’ın önceki yönetiminin Demokrat Parti ile çalıştığını hatta Trump’a karşı tutumları ile bilinen FBI, CIA gibi örgütlerin talepleri doğrultusunda engelleme, askıya alma gibi uygulamaların gerçekleştirildiğini keşfettiklerini ifade etmişti.

TRUMP’A 13 SUÇLAMA YÖNELTİLDİ

Trump'a aralarında "bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik", "yalan beyanda bulunmak için komplo kurma" ve "eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme" başlıklarının da bulunduğu 13 suç isnat edilmişti.

TRUMP’TAN İLK AÇIKLAMA

Özel uçağına binmeden önce basına açıklamada bulunan Trump, seçim sonuçlarına karşı çıktığını ve buna hakkı olduğunu belirtti.

Trump, "Bu davalar adaletle dalga geçiyor. Hiçbir hatamız yok, yanlış hiçbir şey yapmadım. Bunu da herkes biliyor ve çok büyük destek var." dedi.

"Davaları açanlar esasen seçimlere müdahale ediyor." açıklamasında bulunan Trump, hileli olduğunu düşündüğü seçimleri eleştirme hakkı olduğunu tekrar dile getirdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı - Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...