Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Trump, 'Orta Doğu cehennemi yaşayacak' demişti! Netanyahu'dan Gazze açıklamalarına teşekkür

Trump, 'Orta Doğu cehennemi yaşayacak' demişti! Netanyahu'dan Gazze açıklamalarına teşekkür
Fotoğraf Başlığı Trump, 'Orta Dogu cehennemi yasayacak' demisti! Netanyahu'dan Gazze açiklamalarina tesekkür

ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump, dün Gazze Şeridi’ndeki esirler hakkında yaptığı açıklamada "20 Ocak 2025 tarihinden önce rehinelerin serbest bırakılmaması halinde, Orta Doğu'da ve insanlığa karşı bu zulmü işleyen sorumluların ödeyeceği bedel cehennem olacak" demişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan, söz konusu açıklamalara teşekkür geldi.

Kaydet
a- | +A

İsrail'in Gazze Şeridi'nde uyguladığı soykırım ve zulüm, gün geçtikçe şiddetini artırıyor. Bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşen katliamlarda 40 binden fazla Filistinli sivil acımasızca katledildi.

BAKMADAN GEÇME
Trump, Hamas
HABER

Trump, Hamas'a tarih verdi! "Orta Doğu cehennemi yaşayacak"

NETANYAHU ATEŞKES İSTEMİYOR

Taraflar arasında ateşkes ve esir müzakereleri devam ederken, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bu taleplere asla yanaşmaması tüm kamuoyunun tepkisi çekiyor.

ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump, Gazze'deki esir konusuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

BAKMADAN GEÇME
İsrailli askerler
HABER

İsrailli askerler 'hükümete güvenmiyoruz' demişti... Netanyahu'nun inadı nedeniyle 33 Siyonist öldü

"ORTA DOĞU CEHENNEMİ YAŞAYACAK" DEMİŞTİ

Trump'ın açıklamaları şu şekildeydi:

“Herkes, Orta Doğu'da çok şiddetli, insanlık dışı ve tüm dünyanın iradesine aykırı şekilde tutulan rehineler hakkında konuşuyor. Ama hepsi laftan ibaret ve icraat yok. Şu hakikati ifade etmeme izin verin, eğer ABD Başkanlığı görevini gururla üstleneceğim 20 Ocak 2025 tarihinden önce rehineler serbest bırakılmazsa, bunun Orta Doğu'da ve insanlığa karşı bu zulmü işleyen sorumlular aleyhinde ciddi sonuçları olacak. Sorumlular, Amerika Birleşik Devletleri'nin uzun ve efsanevi tarihi boyunca darbe indirdiği herkesten çok daha şiddetli bir şekilde vurulacak. Rehineleri derhal serbest bırakın”

Bugün ise Gazze'deki soykırımın baş sorumlusu Binyamin Netanyahu, 'güçlü' açıklamaları nedeniyle Trump'a teşekkürlerini iletti.

Trump'ın Ocak ayında göreve gelene kadar rehinelerin serbest bırakılmaması halinde "cehennem azabı" yaşanacağı uyarısında bulunmasının ardından Netanyahu, şu açıklamlarda bulundu:

"Başkan Trump'a dün Hamas'ın rehineleri serbest bırakması gerektiğine ilişkin yaptığı güçlü açıklama için teşekkür etmek istiyorum"

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.