Trump, rakibine fark attı! 3 eyalette ön seçimden zaferle ayrıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Trump, rakibine fark attı! 3 eyalette ön seçimden zaferle ayrıldı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık yarışı için Cumhuriyetçi parti içinde devam eden yarışta 3 eyalette yapılan ön seçimlerde rakibi Nikki Haley’e karşı fark atarak zaferle tamamladı.

ABD'de 5 Kasım'da gerçekleştirilecek Başkanlık Seçimleri'ne geri sayım sürüyor. ABD Başkanı Joe Biden ile eski ABD Başkanı Donald Trump arasında yaşanması beklenen yarış öncesi parti için ön seçimler devam ediyor. Cumhuriyetçi aday Donald Turmp ile eski BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley arasında bugün 3 eyalette ön seçim yapıldı. Yarışı Trump, fark atarak kazandı.

TRUMP RAKİBİNE FARK ATTI

ABD'de 5 Kasım'da gerçekleştirilecek Başkanlık Seçimleri öncesinde Missouri, Idaho ve Michigan eyaletlerinde yapılan ön seçimleri gerçekleştirildi. 

Michigan eyaletinde yapılan ön seçimlerde Trump, Cumhuriyetçi seçmenlerin oylarının yüzde 68’ini alırken, kendisine en yakın rakibi Haley yüzde 27’de kaldı.

Trump, Idaho’da aynı gün yapılan ön seçimlerde de rakibi Haley’e büyük fark atarak, yüzde 85 oranla ipi göğüsledi. Haley’in oyu yüzde 13 oldu. Trump, Missouri’de "caucus" denilen parti toplantısında, eyaletteki toplam 54 seçici kurul delegesini de hanesine yazdı.

Hafta sonu 3 eyalette yapılan son ön seçimlerle Trump, Cumhuriyetçi başkan adaylığı için gerekli olan toplam 1215 delege sayısından 244’üne ulaşmış oldu. Haley’in ise 24 seçici kurul delegesi bulunuyor.

SÜPER SALI ÖNCESİ NETLİK KAZANACAK

Başkanlık yarışının en kritik günlerinden biri kabul edilen ve 16 eyalette ön seçimlerin yapılacağı "Süper Salı"da seçmenler sanık başına gidecek. 5 Mart'ta yapılacak Süper Salı ön seçimlerinin ardından başkan adaylarının durumunun netlik kazanması bekleniyor. 2024 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri, 5 Kasım 2024 Salı günü gerçekleştirilecek. Seçimlerde yarışı kazanan aday 20 Ocak 2025'te Beyaz Saray'daki başkanlık koltuğuna oturacak.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...