Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Trump yönetimi Harvard'ı vurdu! 2 milyar dolarlık destek askıya alındı, soruşturma başlıyor

Trump yönetimi Harvard'ı vurdu! 2 milyar dolarlık destek askıya alındı, soruşturma başlıyor
Fotoğraf Başlığı Trump yönetimi Harvard'i vurdu! 2 milyar dolarlik destek askiya alindi, sorusturma basliyor

Trump yönetimi, prestijli Harvard Üniversitesi'ne ağır bir darbe indirdi. Üniversite ve Harvard Law Review hakkında, ırk temelli ayrımcılık iddialarıyla resmi soruşturma başlatıldı. Aynı zamanda Harvard'a sağlanan 2 milyar dolardan fazla federal fonun askıya alındığı açıklandı.

Kaydet
a- | +A

Trump yönetimi ile Harvard Üniversitesi arasındaki gerilim tırmanıyor. ABD Eğitim Bakanlığı ve ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı'nın Sivil Haklar Ofisleri, "ırk temelli ayrımcılık raporları" gerekçesiyle soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Sivil Haklar Müsteşar Yardımcısı Vekili Craig Trainor, "Hiçbir kurum, soyağacı ya da prestiji ne olursa olsun, yasaların üstünde değildir" diyerek Harvard'a sert çıktı.

BAKMADAN GEÇME
Harvard
HABER

Harvard'dan Trump'a dava! 2,2 milyar dolarlık fon savaşı başladı

Harvard Law Review’un makale seçimi ve üyelik politikalarının 1964 tarihli Medeni Haklar Yasası'nın Başlık VI hükümlerini ihlal edebileceği belirtildi.

Trainor, "Hiçbir kurum -soyağacı, prestiji ya da zenginliği ne olursa olsun- yasaların üstünde değildir. Trump yönetimi Harvard'ın ya da diğer federal fon alıcılarının kimsenin medeni haklarını çiğnemesine izin vermeyecektir" dedi.

Trump yönetimi Harvard'ı vurdu! 2 milyar dolarlık destek askıya alındı, soruşturma başlıyor - 1. Resim
Başlık ResmiTrump yönetimi Harvard'ı vurdu! 2 milyar dolarlık destek askıya alındı, soruşturma başlıyor - 1. Resim

2 MİLYAR DOLARLIK FON KRİZİ

Soruşturma, geçtiğimiz hafta Trump yönetiminin, Harvard Üniversitesi'ne sağlanan 2 milyar dolardan fazla federal fonu iptal etmesiyle daha da büyüyen bir gerilimin ortasında geldi.

Harvard, İsrail'in Gazze'deki katliamına karşı düzenlenen kampüs protestoları sonrası Trump yönetiminin antisemitizmle mücadele adımlarına açıkça karşı çıkan ilk büyük üniversite olmuştu.

DEI PROGRAMLARI DA HEDEFTE

Trump yönetimi ayrıca, "yasadışı ve ahlaksız ayrımcılık" olarak nitelendirdiği çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık (DEI) programlarını da doğrudan hedef alıyor. Yönetimin son adımları, ABD'de eğitim ve ifade özgürlüğü tartışmalarını yeni bir kriz noktasına taşımış durumda.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.