Türk SİHA'larının yeni pençesi Yunan medyasında! Çok önemli bir başarıya dikkat çektiler...

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Türk SİHA'larının yeni pençesi Yunan medyasında! Çok önemli bir başarıya dikkat çektiler...

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türk SİHA'larının yeni pençesi TSK'ya teslim edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen ve ASELSAN tarafından üretilen GÖZDE güdüm kiti, F-16 savaş uçakları için tasarlandı. "Türk'ün pençesi" Yunan basınında geniş yer bulurken, haberde Türkiye'nin çok önemli bir başarısına dikkat çektiler.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen GÖZDE Güdüm Kiti'nin TSK'ya ilk teslimatı gerçekleştirildi. Böylece görev yaptığı coğrafyalarda her daim 'sivillerin zarar görmemesini' önceliği olarak belirleyen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hassas vuruş kabiliyeti, GÖZDE Güdüm Kiti ile daha üst seviyeye çıkarılmış oldu.

ASELSAN tarafından üretilen ve Türk SİHA'larının 'yeni pençesi' olarak adlandırılan akıllı güdüm kiti GÖZDE, Yunan basınında gündem oldu. GÖZDE'nin özelliklerinden bahseden Yunan gazetesi, Türkiye'nin yaşadığı deprem felaketine rağmen savunma sanayiini geliştirdiğinin altını çizdi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Pentapostagma, GÖZDE'den bahsettiği haberinde "Türk savunma sanayii, yaşadığı yıkıcı depremlere rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) silah sistem aracı ve mühimmatı sağlamaya devam ederek TSK'nın muharebe gücü ve kabiliyetini güçlendiriyor" dedi.

TOLUN'UN ARDINDAN BİR BAŞARI DAHA

ASELSAN tarafından geliştirilen GÖZDE güdüm kitinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildiği ifade edilerek, Türk basınındaki haberlere göre geçtiğimiz günlerde TOLUN mühimmatının ilk ihracatının gerçekleştirilmesinin ardından yeni bir başarıya imza atıldığı söylendi.

GÖZDE'nin Mk-82 bombasında harp başlığı olarak kullanıldığın ifade eden gazete, GPS/INS navigasyon sistemi ve lazer arayıcı başlığı sayesinde 3 metreye kadar hassas vuruş kabiliyetine sahip olduğunu söyledi.

Gazete, Türkiye'nin Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda ihtiyaç duyulan her türlü mühimmatın geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini de belirtti. Aynı zamanda GÖZDE'nin Bayraktar Akıncı (TİHA) tarafından geliştirilen AKINCI TİHA'lara da entegrasyon çalışmalarının devam ettiğinden bahsedildi.

Pentapostagma'ya göre ise GÖZDE ile Akıncı TİHA'ların isabetliliği artırılmaya çalışılıyor. Nitekim GÖZDE sistemi 'akıllı' hale getiriyor...

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...