Türkevi saldırganı Türk vatandaşı çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

New York'ta birkaç gün önce Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun da bulunduğu Türkevi'ne levyeyle saldırı düzenleyen zanlının kimliği ortaya çıktı. Zanlıyı arama çalışmaları ise devam ediyor.

New York'taki Türkevi’ne 2 gün önce düzenlenen levyeli saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. ABD polisi, saldırının ve zanlının yer aldığı görüntüleri servis ederken Türk makamları da gelen bir ihbar üzerine zanlının kimliğini belirledi.

KİMLİĞİ ŞAŞIRTTI

Anadolu Ajansı'ndan alınan bilgilere göre, saldırganın, Giresun nüfusuna kayıtlı Recep Akbıyık adlı Türk vatandaşı olduğu ve geçen sene ülkeden çıkış yaptığı belirlenirken, "yaralama, tehdit ve uyuşturucu bulundurma" suçlarından da adli sicil kaydı bulunduğu öğrenildi.

Türk makamlarının bilgileri, ABD Polis Teşkilatına iletmesinin ardından polisler şüphelinin kaldığı evsizler barınağına baskın düzenledi. Zanlının burada da bulunamadığı bildirildi.

Akbıyık hala aranırken, yapılan ihbarda, psikolojik sorunları da olduğu kaydedildi.

Akbıyık, 22 Mayıs gecesi elinde bulunan demir levyeyle konsolosluk giriş kapılarına ve camlarına zarar vermişti.

'SALDIRININ FAİLİ SÜRATLE TESPİT EDİLMELİ'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'den New York'taki Türkevi'ne yönelik saldırının faillerini süratle tespit etmesini ve ev sahibi ülke olarak Türkiye'nin diplomatik temsilciliklerine gerekli korumayı sağlamasını beklediklerini bildirmişti.

Türkevi'nin giriş katındaki camların tahrip edildiği alçakça bir saldırı yapıldığını belirten Çavuşoğlu, "Seçim süreci başta olmak üzere, vatandaşlarımıza her türlü hizmeti özveriyle sağlayan meslektaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadesini kullanmıştı.

Türkevi'nde Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu bulunuyor. Birleşmiş Milletler binasının tam karşısında yer alan Türkevi'nin olduğu bölgede ABD dahil birçok ülkenin daimi temsilciliği ve başkonsolosluğu bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat24 Mayıs 2023 22:46

Bu adam madem türk vatandaşı hemen türk vatandaşlığından çıkarılmalı

Sonraki Haber Yükleniyor...