Türkiye'nin Helsinki Büyükelçiliğine sis bombalı saldırı!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye'nin Helsinki Büyükelçiliğine sis bombalı saldırı!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Finlandiya’da Türkiye’nin Helsinki Büyükelçiliğine boya ve sis bombalı saldırı gerçekleştirdi. Maskeli kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı. Saldırıya ilişkin konuşan Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen, "Türk Büyükelçiliğinde meydana gelen vandalizmden üzüntü duyuyorum." dedi.

Türkiye'nin Helsinki Büyükelçiliğine boyalı ve sis bombalı saldırı düzenlendi. Helsinki Polisinin X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Büyükelçilikte görülen dumanın ardından polis ve kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Büyükelçilik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, maskeli kişiler, kiralık bisikletlerle boyalı ve sis bombalı saldırıyı gerçekleştirdi. Polis ve itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine gelirken, saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı.

HELSİNKİ BÜYÜKELÇİĞİ ÖNÜNDE PROVOKASYON

Terör örgütü YPG/PKK sempatizanları, Türkiye'nin Finlandiya Büyükelçiliği önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını yakmıştı. Helsinki Emniyet Müdürlüğü'nden Başmüfettiş Heikki Porola, "Yaklaşık yirmi kişilik bir grup elçilik önünde toplanmış ve bir resmi yakmıştı. Ön soruşturma ne tür bir resim olduğunu daha da netleştirecek" demişti.

Finlandiya polisi, terör örgütü PKK destekçilerinin Türkiye'nin Helsinki Büyükelçiliği yakınında düzenlediği provokasyona ilişkin soruşturma başlatmıştı.

FİNLANDİYA DIŞİŞLERİ BAKANI VALTONEN'DEN TEPKİ

Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen, Türkiye'nin Helsinki Büyükelçiliğine maskeli kişilerce boyalı ve sis bombalı saldırı düzenlenmesine tepki göstererek, "Bugün Türk Büyükelçiliğinde meydana gelen vandalizmden üzüntü duyuyorum. Diplomatik misyonlara yönelik düşmanca eylemler kesinlikle kabul edilemez. Polis konuyu soruşturuyor, yakında ne olduğuna dair daha fazla bilgiye sahip olacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...