Ucuz iPhone almak isterken hayatlarının şokunu yaşadılar: Milyon dolarlık vurgun yapıp, sırra kadem bastı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ucuz iPhone almak isterken hayatlarının şokunu yaşadılar: Milyon dolarlık vurgun yapıp, sırra kadem bastı

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Yeni model iPhone'ların satışının yasak olduğu İran'da milyon dolarlık vurgun gerçekleşti. Ülkede bir şirket sahibi ucuz iPhone satışı vaadiyle binlerce kişiyi dolandırarak kayıplara karıştı. Firari zanlı için arama emri çıkarıldı, bir kişi ise gözaltında.

İran'da iki sene önce ABD'li teknoloji devi Apple tarafından üretilen iPhone 14 ve üzeri model telefonların resmi kaydı yasaklamıştı. Söz konusu yasak nedeniyle ülkede iPhone 13 model telefonlar piyasa değerinin çok üstünde satılmaya başlandı.

UCUZ IPHONE VAADİYLE MİLYON DOLARLIK VURGUN

İran’da bir kişi ise ucuza iPhone satacağı vaadiyle binlerce kişiyi dolandırdı. Düşük fiyata iPhone 13 satacağını iddia eden Kourosh Company adlı şirketin sahibi Emir Hüseyin Şerefiyan, 10 binden fazla İranlıdan cep telefonu başına 360 dolar ön ödeme aldı.

Paraları topladıktan sonra yaklaşık 35 milyon dolarlık bir vurgun yapıp ülkeden kaçan Şerefiyan hakkında İran polisi uluslararası arama kararı çıkartırken, dolandırılan İranlılar da paralarını geri almak için dava açtı.

ŞİRKETİ DE KAPATILMIŞ

İran Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Muntezir El Mehdi, Şerefiyan'ın 5 ay önce ülkeden ayrıldığını belirterek, şirketin daha önce başörtüsü kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle kapatıldığını ancak yargı kararı ile tekrar faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Emniyet Genel Müdürlüğü Mali Suçlar Müdürü Hüseyin Rahimi ise şirketin telefonları piyasa değerinin altından satmayı ve 45-50 gün içerisinde teslim etmeyi vadettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Şerefiyan'ın ülkedeki mal varlıklarına el konuldu. Şu ana kadar bir kişi gözaltına alındı. Satış ve tanıtım için yapılan kampanyalarda ünlü isimlerin de kullanıldığı görülüyor. Sosyal medya üzerinden ünlü isimler ile yapılan satış reklamları insanların bu şirkete para yatırmalarına neden oldu. Reklamlarda yer alan söz konusu ünlü ve fenomen isimler hakkında da soruşturma başlatılacak."

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...