Ukrayna '11 binden fazla Rus askeri öldü' dedi, ABD yalanladı

Düzenleyen:
Ukrayna '11 binden fazla Rus askeri öldü' dedi, ABD yalanladı

DÜNYA Haberleri

Rusya-Ukrana arasında devam savaşta Ukrayna Rus kayıplarını açıklamış ve 11 binden fazla Rus askerinin öldürüldüğünü duyurmuştu. ABD istihbaratı Ukrayna'nın verdiği rakamları yalanlayarak, 3 bin Rus askerinin hayatını kaybettiği açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 13. gününde devam ederken Ukrayna'da binden fazla sivil yaralanırken yüzlerce Ukraynalı sivil ise hayatını kaybetti.İki ülke arasında yaşanan krizde Rusya askeri mühimmat olarak pek çok kayıp vermiş, Ukrayna ise savunma için diğer ülkelerden yardım için uçak talep etmişti.

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ukrayna'yı işgal eden Rus birliklerinden 11 binden fazla asker öldürüldüğünü duyurmuştu. Konuya ilişkin ABD basınında kritik bir haber yayınlandı.

ABD'nin ünlü gazetelerinden The New York Times, Ukrayna'nın 11 bin olarak açıkladığı öldürülen Rus askeri sayısının 3 bin civarında olduğunu duyurdu. Amerikalı üst düzey yetkililer kaynak gösterilen haberde dezenformasyon iddialarını akıllara getirdi.

UKRAYNA SAVUNMA BAKANLIĞI: 11 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Dün Ukrayna Savunma Bakanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada 11 binden fazla Rus askerinin öldüğü, Rus ordusuna ait 290 tank ve 999'dan fazla zırhlı askeri aracın imha edildiği duyuruldu. Ayrıca Rusya'ya ait 117 topçu atış sistemi, 46 uçak, 68 helikopter, 454 otomobil, 3 gemi, 60 yakıt tankı, 7 insansız hava aracının da kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

RUSYA: 498 RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın tersine Rusya ise savaş sırasında yalnızca 498 askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Öldürülen Rus askerlerinin sayısına ait en dikkat çeken açıklama ise ABD istihbaratından geldi.

ABD İSTİHBARATI: 3 BİN CİVARINDA RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ 

The New York Times gazetesinin istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde, işgal sırasında öldürülen Rus askeri sayısının 3 bin civarında olduğunu yazdı. Ortaya çıkan farklı rakamlar ise dezenformasyon iddialarını gündeme getirdi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...