Ukrayna, Çongar Köprüsü'nü vurdu! Herson ile Kırım arasında bağlantı koptu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna, Çongar Köprüsü'nü vurdu! Herson ile Kırım arasında bağlantı koptu

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'da Herson'u Kırım'a bağlayan Çongar Köprüsü vuruldu. Köprünün yıkılmasının ardından iki şehir arasındaki ulaşım durdu. Herson Valisi Vladimir Saldo, saldıran tarafın Ukrayna olduğunu savundu. Saldo "Ukrayna ordusu 12 füze attı, 9'unu imha ettik" dedi

Rusya Ukrayna arasındaki savaş devam ediyor. Rus ordusunun işgali altındaki Herson'da Çongar Köprüsü vuruldu. 

"STROM FÜZESİYLE VURDULAR"

Herson Valisi Vladimir Saldo, şehri kırımı bağlayan köprüyü vuran tarafında Ukrayna olduğunu söyledi. Saldo "Ukrayna ordusu Storm Shadow füzeleri ile Çongar Köprüsü’nü vurdu. Köprü hasar gördüğü için Kırım'a ulaşım Chaplinka ve Armyansk kentleri üzerinden devam ediyor" dedi.

"12 FÜZE ATILDI, 9'UNU İMHA ETTİK"

Ukrayna’nın, Genichesk şehrini Azak Denizi kıyısındaki Arabat Spit'e bağlayan bir köprüyü daha yıktığını aktaran Saldo "Kiev rejimi teröristleri toplamda 12 füze fırlattı. Bu füzelerin 9'u hava savunma sistemlerimiz tarafından imha edildi. Saldırıda 1 kişi yaralandı" ifadelerini kullandı.

"20 BİN KİŞİ DOĞALGAZSIZ KALDI"

Vali Vladimir Saldo, köprünün yanından geçen bir doğalgaz boru hattının da zarar gördüğünü aktardı. Saldo, 20 bin kişinin doğalgazsız kaldığını sözlerine ekledi.

UKRAYNA DA DOĞRULADI

Ukrayna da de iddiaları doğruladı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik Haberleşme Ofisi, sosyal medya hesabından, Ukrayna ordusunun bugün düzenlediği bazı operasyonlara ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada "Saat 15.00 sularında savunma kuvvetleri, işgalcilerin önemli iletişim güzergahları olan Çongar ve Geniçersk köprülerini vurdu" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...