Ukrayna Moskova'yı hedef aldı! Gece saatlerinde İHA'larla saldırı girişimi...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna Moskova'yı hedef aldı! Gece saatlerinde İHA'larla saldırı girişimi...

DÜNYA Haberleri

Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev rejiminin Moskova bölgesindeki tesislere uçak tipi İHA'larla terör saldırısı girişiminde bulunduğunu, saldırının radyo elektronik harp araçlarıyla engellendiği açıkladı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim devam ediyor. Tüm dünyanın yakından takip ettiği savaşta iki tarafın da geri adım atmaması, çok sayıda can kaybına ve yaralanmalara neden olurken, Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Moskova'ya yönelik düzenlediği bir İHA saldırısı olduğunu duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Moskova saatiyle 04.00 sularında Kiev rejiminin Moskova ve Moskova bölgesindeki tesislere uçak tipi İHA'larla terör saldırısı girişimi engellendi" ifadesi kullanıldı.

RADYO ELEKTRONİK HARP ARAÇLARIYLA ENGELLENDİ

Görevli hava savunma güçlerince Moskova bölgesinin Stupino ilçesi hava sahasında Moskova şehri yönünde uçan bir İHA'nın tespit edildiğine işaret edilen açıklamada, İHA'nın radyo elektronik harp araçlarıyla engellendiği aktarıldı.

Açıklamada, kontrolünü kaybeden İHA'nın boş bir alana düştüğü, herhangi bir can kaybı ve hasar meydana gelmediği kaydedildi.

ASKERİ HAVALİMANINA DA SALDIRDI

Rusya, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada ise Novgorod bölgesindeki askeri havalimanına Ukrayna'nın insansız hava aracıyla (İHA) saldırı gerçekleştirdiğini ve saldırıda bir savaş uçağının hasar aldığını, havalimanında yangın çıktığını bildirmişti.

Açıklamada, "Bugün saat 10.00'da (TSİ 10.00) Kiev rejimi, helikopter tipi İHA ile Novgorod bölgesindeki askeri havalimanına terör saldırısı gerçekleştirdi" ifadesine yer verilrken, saldırı nedeniyle ölü veya yaralının bulunmadığı da ifade edildi. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...