Ukrayna, Rusya'yı Sovyet silahlarıyla vuruyor! S-200 detayı...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna, Rusya'yı Sovyet silahlarıyla vuruyor! S-200 detayı...

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'nın Rusya'ya ait stratejik hedefleri eski Sovyet silahlarıyla vurduğu ifade edildi. Kiev'in, 1960 yılından kalma S-200 hava savunma sistemlerini değiştirerek kara hedefleri için kullandığı bildirildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik ‘’özel askeri operasyon’’ 18. ayını geride bıraktı. Ukrayna, Rusya işgali altındaki topraklarını özgürlüğüne kavuşturmak için karşı taarruz başlattığını duyurdu.

Ukrayna, Rusya gibi güçlü bir orduya karşı koymak için sadece NATO ülkelerinden gelecek askeri yardıma bağlı kalmak istemiyor. Ukrayna, Sovyetler Birliği’nden kalma silahları, Rusya’ya karşı kullanmak için çalışmalar yürütüyor.

1991 yılına kadar Sovyetler Birliği’nin bir parçası olan Ukrayna, çok sayıda Sovyet dönemi silah sistemine sahip. Modern savaş ortamında etkili olamayacağı düşünülen bu silahlar, Ukraynalıların ellerinde yeniden tehlikeli silahlara dönüşüyor.

Forbes dergisi, Kiev’in saldırılarında stoku azalan Tochka balistik füzelerin yerine Sovyetler Birliği dönemine ait eski silahları kullanmaya başladığını yazmıştı.

Dergi, 1960 yılından kalma S-200 hava savunma silahı (HSS) sisteminin Ukrayna tarafından öldürücü bir silaha dönüştürüldüğünü duyurdu. Söz konusu HSS’nin üretildiği dönemde ABD’nin stratejik bombardıman uçaklarının saldırılarına karşı geliştirildiği belirtildi.

S-200'Ü BALİSTİK FÜZEYE DÖNÜŞTÜRDÜLER

S-200’un kullanılan füzeye bağlı olmakla birlikte 600 kilometre alanda ve 46 kilometre irtifaya kadar çıkabildiğine dikkat çeken Forbes, Ukraynalı mühendislerin bir takım değişikliğe gittiğini aktardı.

Habere göre, Ukrayna güçleri, kara hedeflerini vurmak amacıyla değiştirdiği S-200lerle, Rusya topraklarındaki kritik hedefleri vurdu. Forbes dergisine göre, mühendisler S-200’deki radarı Ukrayna ordusunun envanterinde yer alan Grom-2’nin radarıyla hatta arayıcı başlığıyla değiştirdiği düşünülüyor.

Ukrayna’nın 7.5 ton ağırlığındaki HSS’den dönüştürülmüş füzeyle Rusya’nın stratejik Tagarong hava üssüne saldırı girişiminde bulunduğu ve çok küçük bir farkla ıskaladığı bildirildi. Ayrıca, Bryansk’ta bulunan önemli bir sanayi tesisin hava uçurduğu aktarıldı.

Kiev’in bunlarla yetinmeyerek Rusya açısından hayati öneme sahip işgal altındaki Kırım ile Rusya’yı birbirine bağlayan Kerş Köprüsü’nü hedef aldığına dikkat çekildi. Ukrayna söz konusu saldırıyı üstlenmese de İngiltere Savunma Bakanlığı, Rus toprakları içindeki saldırıların stratejik açıdan önemli olduğunu öne sürüyor.

UKRAYNA İHA'SI KIZIL MEYDAN YAKINLARINA DÜŞTÜ

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı bugün Ukrayna’ya ait iki İHA’nın Moskova bölgesine saldırı girişiminde bulunduğunu, İHA’ların havada etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ilk İHA’nın yerel saatle 06.50 sıralarında tespit edildiği, elektronik harp sistemlerince etkisiz hale getirildiği aktarıldı. İHA’nın başkent Moskova’nın Pokrovskoye semtine düştüğü belirtildi. İHA’nın düştüğü yer, Kızıl Meydan’a 17 kilometre mesafede bulunuyor.

Bakanlık, ikinci İHA’nın da Moskova bölgesinde 08.16 sıralarında tespit edildiğini, havada vurulduğunu duyurdu. Açıklamada, İHA’nın başkent Moskova’nın batısındaki Istra bölgesinde düştüğü doğrulandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Forbes

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...