Ukrayna şehirleri bombalanıyor, ABD sızan belgelerin kaynağını bulmaya çalışıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna şehirleri bombalanıyor, ABD sızan belgelerin kaynağını bulmaya çalışıyor

DÜNYA Haberleri

Rus kuvvetleri, Ukrayna'nın doğusundaki ön cephedeki şehirleri hava saldırıları ve topçu saldırılarıyla yerle bir ederken, ABD'li yetkililer, Ukrayna'nın karşı saldırı planları da dahil olmak üzere, gizli Amerikan belgelerinin sızdırıldığı kaynağı bulmak için çabalarını artırdı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusların çok sayıda şehir ve kasabanın ağır bombardımana maruz kaldığı doğu Donetsk bölgesindeki saldırılarına devam ettiği belirtildi. Rus ordusu Bakhmut'un kontrolünü ele geçirme çabalarını sürdürürken, Ukrayna kuvvetlerinin çok sayıda saldırıyı püskürttüğü ifade edildi.

Üst düzey bir Ukraynalı komutan, Moskova'yı "yakıp kavurma" taktikleri kullanmakla suçladı.

Ukrayna kara kuvvetleri komutanı Albay General Oleksandr Syrskyi, Bakhmut için "Düşman, Suriye tarzı sözde yakıp kavurma taktiğine geçti. Hava saldırıları ve topçu ateşi ile binaları ve mevzileri yok ediyor" dedi.

UKRAYNA ASKERLERİ BAKHMUT ŞEHRİNDE AĞIR SALDIRIYA UĞRADI

Donetsk'te Rus kontrolündeki bir toprak parçasının kenarındaki küçük ve şimdi büyük ölçüde harap olmuş şehir için verilen savaş, Moskova'nın son başarısızlıklardan sonra kampanyasına ivme kazandırmaya çalıştığı 13 aylık savaşın en kanlısı oldu.

Bakhmut çatışmasında her iki taraf da ağır kayıplar verdi, ancak Ukraynalı askeri yetkililer, "Durum zor ama kontrol edilebilir" dedi.

Donetsk'in Moskova kontrolündeki bölümünün başkanı Denis Pushilin, Bakhmut'un düşüşü hakkında konuşmak için henüz çok erken olmasına rağmen, Rus güçlerinin şu anda şehrin %75'ini kontrol ettiğini söyledi.

Sahada çatışmalar devam ederken, Ukrayna'nın düzinelerce gizli belgenin sızdırılması nedeniyle uzun süredir beklenen karşı saldırısı öncesinde bazı askeri planlarını değiştirmek zorunda kaldığı düşünülüyor.

ABD SIZAN BELGELERİN KAYNAĞINI ARAŞTIRIYOR

ABD'li yetkililer, sızıntının kaynağının izini sürmeye çalışıyor, sırları dahili olarak nasıl paylaştıklarını gözden geçiriyor ve diplomatik serpinti ile başa çıkıyor.

Belgeler, Washington'un Kiev'e büyük miktarlarda silah sağladığı ve Moskova'nın işgalinin uluslararası alanda kınanmasına öncülük ettiği Ukrayna ihtilafına ilişkin bilgiler gibi konuları detaylandırıyor.

Rapor hakkında konuşan Ukrayna cumhurbaşkanı yardımcısı Mykhailo Podolyak, Kiev'in stratejik planlarının değişmediğini ancak belirli taktiklerin her zaman değişebileceğini söyledi.

Bazı ulusal güvenlik uzmanları ve ABD'li yetkililer, sızıntının Amerikalı olabileceğinden şüphelendiklerini söylediler, ancak Rus yanlısı aktörleri de göz ardı etmediler.

Sızıntı hakkında yorum yapmaktan kaçınan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, "Aslında her şeyi her zaman Rusya'ya yükleme eğilimi var. Bu genel olarak bir hastalıktır" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...