Ukrayna'ya ait 2 Mi-8 helikopter düştü: 6 subay öldü

Düzenleyen: / Kaynak: Suspilne
- Güncelleme:
Ukrayna'ya ait 2 Mi-8 helikopter düştü: 6 subay öldü

DÜNYA Haberleri  / Suspilne

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, Donetsk bölgesinden operasyon gerçekleştiren 2 Mi-8 helikopterin düştüğü bildirildi. Sebebi belirlenemeyen kazada, 6 subayın hayatını kaybettiği duyuruldu.

Ukrayna, Rusya işgali altındaki topraklarını kurtarmak amacıyla başlattığı karşı taarruza devam ediyor. Kiev’e bağlı güçler, hava kuvvetlerinin de yoğun olarak kullanıldığı saldırılar düzenliyor. Söz konusu saldırılarda, Donetsk bölgesinde Ukrayna ordusuna ait 2 Mi-8 helikopterinin kırıma uğradığı ve 6 personelin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Doğu Birlikleri Grubu Basın Servisi Başkanı İlya Yevlaş, Ukrayna Ulusal Haberleri Haber Ajansına (UNN) yaptığı açıklamada, Donetsk bölgesindeki Kramatorsk'ta Ukrayna'ya ait 2 helikopterin karıştığı bir kaza meydana geldiğinibelirtti.

Helikopterlerin muharebe görevindeyken kaza yaptıklarına işaret eden Yevlaş, "Onlar, Kramatorsk bölgesinde bir muharebe görevi yürütürken, düşmanın Su-35 uçağı havalandı ve bir düşman uçağı tarafından hedef alınmamak için inmeleri gerekti. O sırada ne olduğu komisyon tarafından araştırılıyor. Yani bir füze isabeti mi yoksa başka bir hata mı, tam olarak ne olduğu ve nedenleri araştırılıyor.” ifadesini kullandı.

Yevlaş, helikopterlerde görev yapan 6 personelin hayatını kaybettiğini belirtti.

''HELİKOPTERDEKİLER SUBAYDI''

Ukrayna ulusal televizyon şirketi Suspilne’ye konuşan Hava Kuvvetleri’nde görevli Yevhen Rakita isimli bir yetkili, kazada hayatlarını kaybedenlerin subay olduklarını, güvenlik gerekçesiyle kimliklerinin açıklanmayacağını ifade etti.

Kazayla ilgili soruşturmanın helikopterleri

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Suspilne
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...